i jako cały mój komentarz przytoczę słowa jednego z podpisów
Cytat:
jesteśmy w domu, zaiste szlachetne życiorysy, prawdziwie patriotyczne.Brawo.
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Dobrze że wkleiłeś tylko ten komentarz, bo większość innych to jakiś bełkot. Co mnie obchodzi gdzie pracowali rodzice żony prezydenta? To takie same bzdety jak dziadek z Wehrmachtu.
Jak jeszcze raz ktoś będzie twierdził że pluto na Kaczora jak był prezydentem to trzeba podesłac mu linka do tych komentarzy żeby zobaczył jak wyborcy PIS plują na Komorowskiego i jego żone.
Ciekawe kim byli przodkowie autora artykułu?
Gwoli ścisłości - nie jest to życiorys żony Komorowskiego a raczej jej przodków.
Pomógł: 2 razy Wiek: 46 Dołączył: 09 Maj 2010 Posty: 147 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-01-09, 08:38
Mnie to zawsze śmieszy, bez względu której ze stron polityki dotyczy. Zastanawiam się, ile z osób tym żyjących, komentujących ten artykuł jest pewna, że ich przodkowie nie podpisali volkslisty (bez nacisków), nie biegali po lasach za "wyklętymi", nie kablowali władzy i takie tam.
A druga sprawa, tak jak Red napisał, co mnie obchodzi kim byli przodkowie jakiejś tam osoby.
No gdyby jej rodzicami był ktoś z: Wolińska-Brus, Michnik, Wejsblech, Aspis... to byłby ogromny niesmak.
ak jeszcze raz ktoś będzie twierdził że pluto na Kaczora jak był prezydentem to trzeba podesłac mu linka do tych komentarzy żeby zobaczył jak wyborcy PIS plują na Komorowskiego i jego żone.
Odpowiadają chamstwem na chamstwo. Tyle, że na kaczora to było cacy, a na gajowego bee.
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2011-01-09, 11:33
Hmmm , nie rozumiem tej dyskusji . Życiorys jest faktem i trudno o nim dyskutować . Kto chce to przeczyta kto nie to nie i tyle .
Rozumiem że forum jest POprawne politycznie , ale cenzury jeszcze nie ma .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Niepotrzebnie neologizmy tworzysz skoro już są na to słowa i to poprawnie pisane.
BTW co masz na myśli pisząc, że jest na tym forum głupota. Rozwiń to z łaski swojej, bo ktoś może się poczuć urażony, a forum to zabrania wycieczek osobistych. Patrz regulamin.
OgioN, nie próbuj tłumaczyć (słowo wymoderowano). Grzebanie w czyjejś przeszłości i to kilka pokoleń wstecz jest niesmaczne. Nie interesuje mnie kim byli rodzice czy dziadkowie polityków. Jak ktoś ma z tym problem co robili a raczej gdzie pracowali rodzice żony prezydenta to już ich problem - dla mnie takie stawianie sprawy to syf i tyle. Cenzury oczywiście nie ma i każdy może sobie przeczytać artykuł i myśleć co chce.
A dla każdego kto podnieca się tym artykułem mam propozycję - niech sam pogrzebie w przeszłości swojej rodziny. Jeszcze okaże się że wujek czy dziadek miał jakiś niechlubny epizod i co wtedy? Pozostanie pluć pod wiatr...
Dla mnie EOT.
OgioN, oznacza to, że brak cenzury nie zwalnia od obowiązku myślenia.
Z tym się zgodzę. Pamiętajcie, każdy ma prawo mieć swoje zdanie, czy to się komuś podoba, czy nie.
Jak już wcześniej wspomniałem na chamstwo odpowiadają chamstwem. I to nie jest żadne tłumaczenie. To jest fakt. A nauczyli się tego od najlepszych. Ja się wcale temu nie dziwię widząc dzisiejszą "klasę polityczną" oraz ich język. I żeby nie było mam wszystkich na myśli.
OgioN, pytanie kto pierwszy zaczął. Nie przypominam sobie grzebania w życiorysach polityków PIS - zdaje się że prekursorem takich zagrań był Jacek Kurski z dziadkiem z Wehrmachtu.
Tym razem naprawdę EOT.
Chyba Jarosław nie znał tego życiorysu. Taka była okazja do zdyskredytowania przeciwnika. A J. Kurski spał? Przecież jest on, życiorys, znacznie bardziej "kompromitujący" niż dziadek z Wehrmachtu.
_________________ S. J. Lec
Czasami ciemno od skrzydeł anielich
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2011-01-09, 14:42
Shymool napisał/a:
OgioN, może być nawet paranoya, łajno to łajno.
maaciej76 napisał/a:
ale cenzury jeszcze nie ma .
Jest za to głupota
Właśnie widzę .
[ Dodano: 2011-01-09, 14:50 ] red, naprawdę nie rozumiem tego co piszesz , kto grzebie w przeszłości ?? . Jest życiorys , życiorys który składa się z faktów .
Hałas jest o co ?? , że ktoś podał to do publicznej wiadomości ?? . Powtórzę jeszcze raz nie chcesz nie czytasz .
Antoine de Saint-Exupery
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum