Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2011-01-23, 14:13
valdi-77, nie mam zamiaru ich bronić, ponieważ to, że źle parkują nie podlega dyskusji, jednakże parę razy zauważyłem, że mandaty wlepiają tylko za parkowanie po tej drugiej stronie, tzn. z tyłu Tęczy, gdzie jest zakaz...
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2011-01-23, 18:15
Ferbik, ja wiem, mniej więcej tak, jak ten w prawym dolnym rogu. Chodziło mi tylko o to, że widziałem kilkukrotnie policjantów, którzy nie karali mandatami za takie parkowanie jak ich, tylko za parkowanie na zakazie, po lewej stronie.
Chodziło mi tylko o to, że widziałem kilkukrotnie policjantów, którzy nie karali mandatami za takie parkowanie jak ich, tylko za parkowanie na zakazie, po lewej stronie.
Tak, zgadza się - to jest notoryczne zjawisko. Często nie da się tamtędy przejechać, ze względu na auta zaparkowane po drugiej stronie.
Wysłany: 2011-02-04, 13:57
Ferbik napisał/a:
tylko że tam jest znak, żeby parkować wzdłuż chodnika, połową auta na chodniku
no tak tylko spróbuj tak zaparkować jak inne samochody parkują dokładnie tak jak straż miejska pokazana na zdjęciu Uważam, że praca w Straży Miejskiej nie zwalnia od myślenia... ale z drugiej strony nie ma co za dużo wymagać od osoby, której największym sukcesem zawodowym jest złapanie źle parkującego kierowcy
[ Dodano: 2011-02-04, 14:00 ]
oczywiście chodziło o policję bo o Straży Miejskiej to już nawet nie ma co gadać - totalne dno
Wczoraj, w okolicach godziny 23, byłem świadkiem trzech co najmniej dziwnych sytuacji z radiowozami wieluńskiej policji w roli głównej ;)
Podjechałem ze znajomym na Statoil w celu zakupienia standardowego zestawu (hot-dog + kawa), gdy pan z Cee'da pomknął z piskiem przez stację za Golfem, który...nie miał żarówki tylnego światła pozycyjnego (zatrzymali się zaraz obok mnie).
Ok. 5-10 minut później - ten sam patrol, skrzyżowanie Głowackiego z Sieradzką, radiowóz stoi grzecznie na czerwonym, po chwili znany już pisk opon, zawrócenie na tym samym pasie ruchu (kto normalny objeżdżał by wysepkę) i jazda pod prąd - nie wiem, co było powodem takiej reakcji :].
Bohaterem następnej sytuacji było Ducato ok 23:20, które po przejechaniu ok 200 metrów ulicą Sieradzką postanowił zawrócić w efektowny sposób, skręcając w ulicę Prusa, omijając drzewo i jadąc przez 10 metrów chodnikiem.
Z dowodami, że w naszym społeczeństwie są "równi i równiejsi" spotykają się obywatele przechodzący ulicą P.O.W. Przed kancelarią komornika bardzo często parkują "wypasione" samochody. Parkują na chodniku, a piesi muszą je potulnie omijać po błocie. Przejeżdżający policjanci nigdy nie interweniują! Trzykrotnie widziałem na własne oczy przejeżdżający radiowóz! Widać pracownicy kancelarii komorniczej to ta sama sitwa co policja, pracownicy wymiaru sprawiedliwości i prokuratury.
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2011-02-27, 11:45
Polecam zawsze poprosić pana policjanta aby pokazał czas wykonania pomiaru radarem .
Z serdecznym pozdrowieniem dla wieluńskiej drogówki .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sty 2011 Posty: 55 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: wies
Wysłany: 2011-03-10, 21:30
krytyczny napisał/a:
Z dowodami, że w naszym społeczeństwie są "równi i równiejsi" spotykają się obywatele przechodzący ulicą P.O.W. Przed kancelarią komornika bardzo często parkują "wypasione" samochody. Parkują na chodniku, a piesi muszą je potulnie omijać po błocie. Przejeżdżający policjanci nigdy nie interweniują! Trzykrotnie widziałem na własne oczy przejeżdżający radiowóz! Widać pracownicy kancelarii komorniczej to ta sama sitwa co policja, pracownicy wymiaru sprawiedliwości i prokuratury.
A może tak przypadkowo trącić lusterko lub zarysować bok siatką z zakupami?
O ile mi wiadomo parkowanie na chodniku nie jest zabronione, jeśli zostaje bodajże 1,5 metra szerokości na przejście dla pieszych lub jeśli nie ma wprost zakazu. Jak się mylę to proszę mnie poprawić.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-03-11, 10:48
Proponuję po prostu przejść po tych samochodach jeśli ktoś znajdzie się w okolicy
Próbowałem kiedyś z tym walczyć w moich okolicach w Łodzi, ale jak to w Polsce nic nie przynosi rezultatu. Kiedy zwróciłem uwagę policji, że parkują niezgodnie z przepisami blokując cały chodnik usłyszałem że wykonują czynności służbowe. Kiedy zwróciłem uwagę Pani która zaparkowała na pasach identycznie jak te samochody ze zdjęcia to usłyszałem że zazdroszczę jej samochodu bo sam zapewne jeżdżę tramwajem Innym razem od Pana, że on tylko na chwilę i poszedł do sklepu. Jeszcze inny pacjent zaczął się rzucać ale nie wysiadł z samochodu jak powiedziałem że porozmawiamy jak wysiądzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum