Wysłany: 2011-04-13, 16:06 Nadzieja i rzeczywistość
Może tytuł tego moje wpisu-postu powinien być odwrotnie: Rzeczywistość i nadzieja!
Od wyborów samorządowych niebawem minie 5 m-cy (21 kwiecień) wybraliśmy nowych ludzi do rad terytorialnych - mamy nadzieje że będzie lepiej - ale wiemy dobrze czyją matką jest nadzieja!
Wydaje się że wybierając nowych ludzi wybieramy lepszych - ale czy tak zawsze jest ?
Czy tak będzie?
No np KURÓW - mieliśmy w Kurowie radnego p. Jana Bartosiewicza.
Za jego kadencji Kurów został podłączony do sieci ściekowej, dzięki temu nie musimy wywozić ścieków - w najlepszym razie na pola, lub gorzej!
A nie wszyscy mają ciągniki i sprzęt do wywozu ścieków.
Sala domu ludowego została gruntownie wyremontowana a nie słyszałem ( a mam już około 50-ki) by była wcześniej przez kogoś remontowana, z wyjątkiem malowania.
Prawie cały nasz Kurów to drogi asfaltowe, parkingi przy przy kościele, szkole i domu ludowym, ogrodzono plac na którym stoi remiza strażacka i zbiornik wodny.
zakup nowego, nowoczesnego wozu strażackiego - dzięki czemu nowi-młodzi strażacy nie będą musieli uruchamiać wozu "z popychu" a przy starym żuczku tak bywało.
Pod koniec kadencji p. Bartosiewicza ul. Strażacka została wciągnięta do budowy chodników.
My Kurowianie musimy sobie życzyć by nowy radny p. Mariusz Kaczmarek w czasie swojej kadencji zrobił chociaż 1/5 tego co p. Bartosiewicz.
Ja mam nadzieję że nasz KURÓW zostanie w kadencji p. Mariusza Kaczmarka podłączony do sieci gazu ziemnego.
A póki co, przed p. Jankiem Bartosiewiczem czapki z głów.
Poprawiono 2 błędy ort.
_________________ Przecinak
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2011-04-13, 17:04, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-04-13, 17:19
jurand napisał/a:
My Kurowianie musimy sobie życzyć by nowy radny p. Mariusz Kaczmarek w czasie swojej kadencji zrobił chociaż 1/5 tego co p. Bartosiewicz.
Widzę, że mimo wszystko życzysz radnemu Kaczmarkowi jak najlepiej Bo przecież kadencja byłego radnego, pana Bartosiewicza trwała ponad dekadę. Zatem tyleż samo czasu należy dać teraźniejszemu radnemu, nie uważasz takiego działania za słuszne i obiektywne? Bo ja tak.
No i ta sprawa z Urzędem Skarbowym kilka lat temu Sąd w końcu uniewinnił pana Bartosiewicza, argumentując to ... nieznajomością prawa (co jako radnemu nie przystoi) i znikomą szkodliwością czynu
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Wysłany: 2011-04-13, 17:47
miko 005 napisał/a:
jurand napisał/a:
Widzę, że mimo wszystko życzysz radnemu Kaczmarkowi jak najlepiej ;) Bo przecież kadencja byłego radnego, pana Bartosiewicza trwała ponad dekadę. Zatem tyleż samo czasu należy dać teraźniejszemu radnemu, nie uważasz takiego działania za słuszne i obiektywne? Bo ja tak.
No i ta sprawa z Urzędem Skarbowym kilka lat temu ;) Sąd w końcu uniewinnił pana Bartosiewicza, argumentując to ... nieznajomością prawa (co jako radnemu nie przystoi) i znikomą szkodliwością czynu :? :P
...tak - ja zawsze życzę ludziom wszystkiego co najlepsze,
również p. Markowi Kaczmarkowi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum