hej dziewczyny. poradzcie mi gdzie sie wybrac na depilacje woskiem. wiem o kilku miejscach gdzie robia takie depilacje ale chcialabym zebyscie mi poradzily gdzie warto isc, jakie ceny??
wiem ze pani ela tez robi, i zawsze do niej chodze ale woskiem pierwszy raz... tzn nie pierwszy bo sama sie ,,woskowalam'' ale wole jak ktos to zrob-dokladniej i szybciej... tylko ze u pani eli to dopiero na nastepny tydzien... a juz malenki zarost mnie wkurza... a tu czekac do przyszlego tygodnie mam dzwonilam na sadowa... tam razem ok 120 z bikini + wzorek... czy macie jakies opinie na temat tego salonu?? bo ja nigdy tam, nie bylam..
Jeżeli chcesz robić bikini i pachy to zapytaj czy robią woskiem bez pasków - jest to mniej bolesne, ponieważ taki wosk nie przykleja się do naskórka i nie zrywa go. Depilując bikini takim woskiem niektóre dziewczyny chodzą na basen już tego samego dnia, ponieważ podrażnienie jest o wiele mniejsze. Jeżeli chcesz zafundować sobie głęboką depilację bikini (praktycznie do zera to depilacja takim woskiem jest na prawdę mniej bolesna! (Co nie oznacza, że bezbolesna)
kurde... szkoda... jutro zapytam na tej sadowej... jeszcze na popieuszki tez robia... tylko ze nie wiem jakie sa opinie... bo kazdy moze depilowac woskiem, ale ktos kto ma o tym pojecie zrobi to mniej bolesnie... wrrrrrr
Jeżeli chodzi o nogi, czy pachy to nie jest aż tak bolesne, żeby zrobić ten zabieg bardzo boleśnie. Wystarczy kilkanaście razy i ma się wprawę. Bolesność zabiegu zależy też od grubości włosa i naskórka, np: na bikini często przy pierwszych depilacjach włoski są jeszcze tak mocne, że mogą pokazać się kropeczki krwi. Ale za to regularne woskowanie osłabia włos i naszą reakcję na ból Zaryzykuj w jakimś salonie, o ile kosmetyczki nie są w woskowaniu nowicjuszkami, zrobią to fachowo.
Pomogła: 25 razy Wiek: 40 Dołączyła: 30 Maj 2007 Posty: 559 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-06-07, 07:25
Moja kosmetyczka ma o tym pojęcie, tylko że jeśli zależy Ci na czasie to niestety.... Podejrzewam że jakieś 2 tygodnie trzeba będzie czekać.
sandrahaha, o który salon na Sadowej Ci chodzi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum