Jest łatwiej i szybciej, jeśli samemu znajdzie się miejsce odbywania stażu. Wypełnia się wniosek o staż, na decyzje czekasz ok 1 miesiąca.
Tak jak pisze Dominika, jak ma się już "upatrzone" miejsce stażu to cała procedura nie powinna przekroczyć miesiąca. Co do składania wniosku, w moim przypadku składał go pracodawca. Nie wiem czy taka jest prawidłowość czy też można samemu go składać w imieniu pracodawcy Przypuszczam jednak, że to pracodawca powinien go złożyć.
Tak jak pisze Dominika, jak ma się już "upatrzone" miejsce stażu to cała procedura nie powinna przekroczyć miesiąca. Co do składania wniosku, w moim przypadku składał go pracodawca. Nie wiem czy taka jest prawidłowość czy też można samemu go składać w imieniu pracodawcy Przypuszczam jednak, że to pracodawca powinien go złożyć.
Nie chciałam użyć słowa "Pracodawca", bo dana jednostka nie jest pracodawcą- jest nim UP. Zgadzam się, że wypełnia "kierownik" danej jednostki, gdzie chcesz odbywać staż.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2010-09-10, 08:44
Karzełek napisał/a:
Nie wiem czy taka jest prawidłowość czy też można samemu go składać w imieniu pracodawcy Przypuszczam jednak, że to pracodawca powinien go złożyć.
Wniosek składa pracodawca. Urząd pracy ma 30 dni na wydanie decyzji. Oczywiście PUP może również odpisać uwagi do wniosku i wtedy czeka się kolejne 30 dni od wysłania poprawek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum