Wysłany: 2011-07-12, 14:25 Rekordowy SUM na łowisku DOŁEK
W ten weekend w nocy na łowisku dołek Widoradz złowiona SUMA wymiary:
długość- 1,85 metra
waga - 62 kg
Informacja doszła do mnie drogą lądową od znajomych wędkarzy jeżeli wymiary są nieprawidłowe proszę poprawić. Tak czy owak ładne bydle a morde miał ponoć jak telewizor -:).
Teraz cały dołek poluje na następnego suma.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 240 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: przybył do Wielunia
Wysłany: 2011-07-13, 01:06 Re: Rekordowy SUM na łowisku DOŁEK
zylu napisał/a:
Tak czy owak ładne bydle a morde miał ponoć jak telewizor -:).
pzdr
A swoja drogą - ciekawe czy "pani sumowa" i parę małych sumiątek nie rozpacza po stracie taty suma ?
A tak nawiasem mówiąc - nigdy nie łowiłem i nie moczyłem kija .... ale mam w rodzinie myśliwych i jestem zwolennikiem polowań na kaczki i innego (grubego) zwierza ...
_________________ S. J. Lec
Czasami ciemno od skrzydeł anielich
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2011-07-14, 05:17
Podajcie może na jaki sprzęt został złapany. Za przynętę był penie trzykilogramowy karp?
Szkoda że zdjęcia zrobione bez punktu odniesienia. Nikt nie chciał sobie zrobić zdjęcia z tą bestią? Byłoby łatwiej ocenić wielkość.
Czy po złapaniu ryba trafiła ponownie do wody na wolność?
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-07-14, 10:16
Kiedyś z tego łowiska miałem "przyjemność" skosztować karpia. Jak lubię jeść rybki pod każdą postacią, tak tego delikwenta nie dało się zjeść ze smakiem Śmierdział szlamem, że ... . To też był podobno duży okaz, więc śmiem twierdzić że ów sum potwór, też będzie "nasączony" szlamem aż miło Zatem wszystkim tym, którzy będą spożywać suma, życzę naprawdę smacznego
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
08.07.2011- godzina połowu - 21:50. Sum 185 cm - około 65 kg wagi. Miejscem połowu było Łowisko Specjalne "Dołek" w Wieluniu. Łowcą tego wspaniałego okazu jest pan Stanisław Laskowski ja niestety byłem tylko lub aż osobą pomagająca przy holu jak i lądowaniu tego kolosa na brzegu. Został on wyciągnięty na zestawie sandaczowym, który składał się z żyłki głównej 0,25 i przyponie z plecionki o średnicy 0,06 mm który wytrzymuje około 5 kg i haczyk nr 3 !!!!!!!!!!!! Aż nie do wiary że udało się wyciągnąć takiego kolosa na tak delikatnym zestawie !!! Ale to już świadczy o opanowaniu i doświadczeniu wędkarza :)Hol trwał 1 h i 13 min.Sum nie został dokładnie z ważony z powodu braku miejsca na zważenie tego kolosa ale z opinii mojej jak i innych świadków połowu waga wynosi około 65 kg.Jeszcze raz ogromne gratulacje dla niego !!! Jest to rekord łowiska "Dołek" jak i pewnie jedna z większych ryb w okręgu Sieradz. Brawo !!!!!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum