Czy w Wieluniu przyjmuje jakiś alergolog? Czy możecie kogoś mi polecić? Sprawa jest dosyć pilna
Najlepiej oczywiście z dofinansowaniem z NFZ Ale prywatnie również.
Pomogła: 25 razy Wiek: 40 Dołączyła: 30 Maj 2007 Posty: 559 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-07-02, 10:55
Z dobrymi alergologami w Wieluniu jest kiepsko. Słyszałam dobre opinie o pani doktor Rybczyńskiej. Z tego co wiem przyjmuje on w Puchatku na NFZ no i oczywiście w domu. Jak będzie potrzeba to poszukam numeru telefonu, bo powinnam gdzieś mieć.
Panterka, Będę wdzięczna za ten numer tel!
Oczywiście poszłabym prywatnie, chyba że w jakimś Eskulapie czy innym Sanmedzie przyjmuje na NFZ? W Puchatku już mnie nie przyjmą
---
vanilia1000, Dzięki za wskazówki. Przyjrzę te wątki!
---
tONic, A powiedz mi jeszcze czy na pierwszej wizycie ta alergolog robi testy? Czy od razu może jakieś leki przepisać? Droga jest taka wizyta?
Wysłany: 2011-07-02, 19:30
tosia79, my jakiś czas temu byliśmy z synkiem u dr Pełki i płaciliśmy za wizytę u niej w domu około 30 zł. Z tego co mówiła pani doktor to wykonanie testów kosztuje 50 zł, ale nie wiem czy od tego czasu ceny się nie zmieniły. Jednak ja nie byłam zadowolona z wizyty u tej pani. Numer telefonu do dr Rybczyńskiej podam w poniedziałek, bo niestety teraz nie mogę go odszukać.
Panterka, widzę, że [starszy pan] podał dwa numery tel.
Ale jeśli posiadasz inny to proszę zapodaj go też:) A dlaczego nie byłaś zadowolona?
starszy pan, Bardzo dziękuję!
A może ktoś będący w temacie mógłby coś napisać o tym, jak powinna przebiegać wizyta u alergologa? Czy trzeba się do tego jakoś przygotować? Czy robienie testów boli?
Nie cierpię wizyt u lekarza!!
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 11 Mar 2010 Posty: 37 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-07-03, 12:09
Robienie testów swędzi, jeśli jesteś uczulona ;p nie boli
Kropelki alergenów umieszczają ci na wewnętrznej stronie rąk (przedramion) i nakłuwają. Potem czeka się około 15 minut, następnie jeśli wystąpiła reakcja lekarz mierzy bąble, żeby określić intensywność uczulenia.
Ja również byłam u dr Pełki w Medyku na NFZ, tylko musiałam mieć skierowanie.
ania_a, Skierowanie to podstawa;) Z tym nie powinnam mieć problemów. Tylko zastanawiam się czy lepiej iść prywatnie czy na NFZ.
Byłaś zadowolona z tej wizyty?
Widzę, że będę musiała wybrać między dwiema lekarkami. Hmmmm
Wysłany: 2011-07-03, 17:47
tosia79, numer do pani doktor Rybczyńskiej podam jutro.
Co do pani doktor Pełki to byliśmy u niej z synkiem dlatego że naszej lekarki nie było. Pierwsza wizyta była ok, przepisała leki, po których widać było poprawę. Po kilku dniach byliśmy na pierwszej kontroli i okazało się że jest lepiej, ale jeszcze mamy podawać leki i pokazać się za kilka dni. Na drugiej kontroli pani doktor stwierdziła że stan synka się pogorszył i ona już nie widzi innego rozwiązania niz pobyt w szpitalu. Wypisała skierowanie skasowała pieniądze i nas odesłała. Tego samego dnia pojechaliśmy do naszego pediatry i obyło się bez wizyty w szpitalu.
nie wiem ile kosztuje wizyta u dr Pełki, bo ja chodziłem do przychodni Medyk (NFZ, nie prywatnie)... co do testów - miałem robione już przy pierwszej wizycie i jak już wspomniałem było to w ramach kontraktu z NFZ dr Pełki, więc nie płaciłem ani grosza... inna sprawa, że na taką wizytę (nie prywatną) czeka się trochę, bo zapisy czasami na kilka tygodni do przodu są... co do zadowolenia - każdy ma swoje gusta, odczucia, itp... ja jak wspomniałem byłem zadowolony i gdybym potrzebował kiedykolwiek jeszcze porady alergologa to z pewnością wróciłbym do dr Pełki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum