R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Sprzedam opony zimowe + felgi stalowe 13'' ( 4x100)
Autor Wiadomość
edycia 
Czytał o Wieluniu

Wysłany: 2011-11-09, 22:11   Sprzedam opony zimowe + felgi stalowe 13'' ( 4x100)

Witam wszystkich :grin:

Mam do zaoferowania opony zimowe + felgi stalowe rozstaw srub 4x100 13 cali.Pasują m.in do Opla Astry I,Vectra A,Corsa .Opony oceniam na stan dobry , natomiast felgi na bdb.Posiadam cały komplet czyli 4 koła. Cena jaka mnie interesuje to 160 zł (jakiś rabat się znajdzie :grin: ) .O szczegóły proszę pytac poprzez wiadomosc lub dzwonic pod numer telefonu 691-218-352.

Zdjęcia mogę podesłać na meila (tylko w wiadmomości proszę podać adres).
Pozdrawiam :D

Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 16/5
Wysłany: 2011-11-09, 22:37   

Co to znaczy stan dobry? Bieżnik jeszcze widać czy co?
Nowe opony zimowe po 2 latach użytkowania przylegają do powierzchni drogi już tylko w 50%, a co z używkami? Oczywiście pytanie czego można oczekiwać za 160zł(rozumiem, że za komplet), chyba, że nie mamy rzeczywiście na czym jeździć ani pieniędzy...
Jedyne co za te pieniądze można wziąć to felgi jeżeli są w jakimś sensownym stanie.

Jeżeli więc mamy kilka set złotych(min. 600) to lepiej kupić coś nowego, zamiast używek. To tak samo gdy do biura w hurtowni przychodzą właściciele dodga czy jakiegoś innego auta o znacznej wartości i proszą o najtańsze opony, bo to żona będzie jeździć, albo samochód zaraz będzie sprzedawany.
Ci sami ludzie przychodzą co rok-dwa po nowe i mniej więcej z taką samą argumentacją gdy sugerujemy im coś lepszego od dębicy.

Co do używek, co kto lubi, tylko czy to ma coś wspólnego z zwiększonym bezpieczeństwem na drodze? Nie sądzę, więc po co łudzić się jakimiś mrzonkami typu: 'jeżdżę na zimówkach, jestem bezpieczny" i przy okazji wyrzucać pieniądze w błoto?
Postaw piwo autorowi tego posta

Syn Mariana 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2011-11-09, 22:50   

Każdy kupuje opony na jakie go stać

edycia 
Czytał o Wieluniu

Wysłany: 2011-11-10, 18:35   

Do Sylwester : Jeżeli nie jesteś zainteresowany to po co się wypowiadasz ? Nie widziałeś - nie oceniaj / krytykuj. Opony używane są oponami używanymi, jedne są gorsze drugie lepsze a co do "Jeżeli więc mamy kilka set złotych(min. 600)" to co ? - to mógłbyś pominąć(zostawie to bez komentarza) ...czasem, kupić opony używane renomowanej firmy niż nowe firmy "xxx", a jeżeli wyznajesz zasadę "im droższe tym lepsze " to jest już Twój problem.

A tak nawiasem mówiąc to czasem lepiej zastanowić się dwa razy zanim się coś napisze.

Pozdr.

maagga 
Słyszał o Wieluniu
maagga

Wysłany: 2011-11-10, 21:01   

Tak jest sylwester, po co wrzucasz tu te swoje bezsasadne trzy grosze; w domu sie powymądrzaj, a nie tu.

Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 16/5
Wysłany: 2011-11-10, 23:12   

edycia napisał/a:
Nie widziałeś - nie oceniaj / krytykuj.

Nie oceniam, pytam.

edycia napisał/a:
"Jeżeli więc mamy kilka set złotych(min. 600)" to co ? - to mógłbyś pominąć(zostawie to bez komentarza)

Jeżeli nie ma się nic mądrego do napisania, lepiej nie pisać nic, więc faktycznie, lepiej nie komentuj.

edycia napisał/a:
kupić opony używane renomowanej firmy niż nowe firmy "xxx", a jeżeli wyznajesz zasadę "im droższe tym lepsze " to jest już Twój problem.

Fakt, faktem, że Dębice są jednymi z tańszych i gorszych opon co nie zmienia faktu, że wyczytujesz w moich wypowiedzi jakieś dodatkowe przesłanie na potrzeby twojej odpowiedzi. Nie wiem gdzie stwierdziłem, że im droższe tym lepsze. Ja osobiście wybrałem opony średniej ceny, jakościowo - dobre.

edycia napisał/a:
A tak nawiasem mówiąc to czasem lepiej zastanowić się dwa razy zanim się coś napisze.

Szkoda, że stosujesz tego w swoim przypadku.

maagga napisał/a:
Tak jest sylwester, po co wrzucasz tu te swoje bezsasadne trzy grosze; w domu sie powymądrzaj, a nie tu.

może i bezzasadne, ale przynajmniej mam pełne podstawy by tak twierdzić ;)

Syn Mariana napisał/a:
Każdy kupuje opony na jakie go stać

Oczywiście, co nie zmienia faktu, że używki są kiepskim pomysłem, albo odpowiedzmy sobie na pytanie po co nam zimowe opony? Dla bezpieczeństwa, którego nie zapewniają nam jakieś opony po co najmniej 2 sezonach.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2011-11-10, 23:21   

Sylwester napisał/a:
odpowiedzmy sobie na pytanie po co nam zimowe opony? Dla bezpieczeństwa, którego nie zapewniają nam jakieś opony po co najmniej 2 sezonach

Cytat:
Nowe opony zimowe po 2 latach użytkowania przylegają do powierzchni drogi już tylko w 50%

Cytat:
Ci sami ludzie przychodzą co rok-dwa po nowe i mniej więcej z taką samą argumentacją gdy sugerujemy im coś lepszego od dębicy.

Sylwek nie pisz już nic więcej...

Odpowiedz do tematu