Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-12-22, 13:20 usługa montażu czujników cofania w aucie
Witam
Posiadam w aucie zamontowany czujnik cofania 4-punktowy (made in china) z piszczkiem i wskaźnikiem led. Ostatnio nawalił mi jeden sensor i wskazuje mi że jade bokiem po jakiejś przeszkodzie - strasznie dobija nerwow. Kto w Wieluniu zajmuje się serwisem, bądź montażem takich urządzeń? Bardziej zależy mi na wymianie tego chol...go sensora, jednak jeśli nie można by tego jakoś sprawnie przeprowadzić, jestem w stanie zamontować cały zestaw na nowo (dostęp jest fatalny i nie mogę namierzyć centralki by po prostu odpiąć ten sensor). Proszę o namiar na jakiegoś fachurę, który nie zdziera za takie operacje i jakoś sobie poradzi z problemem.
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Lip 2011 Posty: 71 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-12-23, 08:29 patrz po kabelkach od zderzaka do środka nadwozia,
wchodzą 2 lub 4 przewody o fi ok 3-4mm każdy koloru czarnego i idą do pudełka wielkości 2 paczek papierosów. Poza tym masz tam podciągnięte zasilanie najczęściej z żarówki cofania lub kabla od niej i kabel przesyłający dane do wyświetlacza z przodu. Fakt jest taki że dostęp do samych czujników jest bardzo utrudniony lub wręcz niemożliwy bez demontażu skorupy zależnie od mocowania zderzaka do auta. Robię takie rzeczy ale obecnie do końca roku i kilka pierwszych tyg. 2012r. nie podejmę się tych robót.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum