Wysłany: 2006-04-28, 10:26 Dysleksja i dysgrafia choroba czy nieuctwo???
Sylcia napisała :
Moim zdaniem dysleksja czy dysgrafia to nie choroby, tylko zwykłe zaniedbanie i nieuctwo
Czy zgadzacie się z tym stwierdzeniem???
Moim zdaniem to jest choroba w pewnych przypadkach ponieważ mam kolegę który nie potrafi pisać poprawnie chociaż bardzo by chciał... (notabene zna wszystkie zasady ortografii na pamięć )
Ale niektórzy przesadzają i naciągają swoją chorobę...
U mnie w klasie jest wiele osób które potrafią poprawnie pisać .. ale mają papiery (z lenistwa sobie załatwili ) i teraz na maturze nie muszą się tak martwić że popełnią jakieś błędy ortograficzne ... cwaniaki
Ja bym nie mogła tak kłamać .... to strasznie nieuczciwe i nie jest to fair do innych osób...
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Nie wiem sama.. Jakoś już się tak przyzwyczaiłam i odruchowo wstawiam moje przemyślenia i tematy tutaj.. ... bardzo lubię ten dział tylko dla kobiet bo jesteśmy same i nikt tu nie przeszkadza (żart)
Ale chyba masz racje to dotyczy wszystkich i każdy ma prawo się wypowiedzieć.. mężczyzni także ... więc jeśli możesz to przenieś w odpowiednie miejsce
Dziękuje
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum