R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
usługa montażu czujników cofania w aucie
Autor Wiadomość
jameswoo 
Dojeżdża PKSem

Piwa: 13/1
Wysłany: 2011-12-22, 13:20   usługa montażu czujników cofania w aucie

Witam
Posiadam w aucie zamontowany czujnik cofania 4-punktowy (made in china) z piszczkiem i wskaźnikiem led. Ostatnio nawalił mi jeden sensor i wskazuje mi że jade bokiem po jakiejś przeszkodzie - strasznie dobija nerwow. Kto w Wieluniu zajmuje się serwisem, bądź montażem takich urządzeń? Bardziej zależy mi na wymianie tego chol...go sensora, jednak jeśli nie można by tego jakoś sprawnie przeprowadzić, jestem w stanie zamontować cały zestaw na nowo (dostęp jest fatalny i nie mogę namierzyć centralki by po prostu odpiąć ten sensor). Proszę o namiar na jakiegoś fachurę, który nie zdziera za takie operacje i jakoś sobie poradzi z problemem.

Genek 
Przejeżdżał przez Wieluń

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2011-12-23, 08:29   patrz po kabelkach od zderzaka do środka nadwozia,

wchodzą 2 lub 4 przewody o fi ok 3-4mm każdy koloru czarnego i idą do pudełka wielkości 2 paczek papierosów. Poza tym masz tam podciągnięte zasilanie najczęściej z żarówki cofania lub kabla od niej i kabel przesyłający dane do wyświetlacza z przodu. Fakt jest taki że dostęp do samych czujników jest bardzo utrudniony lub wręcz niemożliwy bez demontażu skorupy zależnie od mocowania zderzaka do auta. Robię takie rzeczy ale obecnie do końca roku i kilka pierwszych tyg. 2012r. nie podejmę się tych robót.
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu