Wysłany: 2012-04-21, 23:50 Potrzebuję odzyskać utracone dane
Potrzebuję odzyskać utracone dane z dysku z komputera. Dysk (sata) miał łącznie 160 Gb ale nie miał zajętej całej powierzchni. Czy ktoś w Wieluniu może mi to fachowo wykonać? Ile by to kosztowało? Pozdrawiam serdecznie.
Ja próbowałem sam odzyskiwać dane po formacie systemowym dysku, który sprawiło mi idiotyczne przywracanie systemu w Toshibie. Próbowałem przynajmniej 10ciu programów i tylko jeden - pierwszy i darmowy pomógł - odzyskał mi ponad 30GB z 120 danych, głównie zdjęcia, na których najbardziej mi zależało. Jak chcesz spróbować na własną rękę to polecam Pandorę Recovery.
zależy jakiemu uszkodzeniu uległ dysk?
Ceny zaczynają się od 300zł a dochodzą do kilku tysięcy więc jak nie masz tam jakiś arcyważnych danych to próbuj sam odzyskiwać, bo oddanie do serwisu raczej nie będzie Ci się kalkulować.
Dzięki za zainteresowanie. Problem rozwiązany. Partycja systemowa była nieczytelna, przy uruchamianiu komputera wyskakiwał komunikat: "Błąd odczytu dysku - naciśnij Ctrl + Alt + Del żeby zrestartować". Przy starcie systemu z innego dysku także nie można było uzyskać dostępu do danych. Po formacie dysk zaczął działać lecz był pusty. Program TestDisk przywrócił wszystkie pliki wraz z systemem oraz naprawił MBR. Polecam ten program, gdyby ktoś kiedyś miał podobną sytuację, w internecie jest dużo prostych poradników jak z niego korzystać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum