Wysłany: 2006-06-14, 00:53 Wściekły kibic z Ustki skarży Pawła Janasa
Kto mu zwróci za pół litra, trzy piwa, ogórki i kiełbasę
Zygmunt Prusiński (na zdjęciu z wnukiem) nie może darować Janasowi
Foto Eduardo Nanowski
Szef Polskiej Partii Biednych, który jest również kibicem piłki nożnej, podał do sądu Pawła Janasa. Żąda 10 tys. zł odszkodowania za straty moralne i obrazę uczuć patriotycznych.
- To, co zobaczyłem podczas meczu Polska-Ekwador, to skandal! - mówi rozgoryczony Zygmunt Prusiński z Ustki.
- Po tym meczu wszyscy się z nas śmieją. Obrażono moje uczucia patriotyczne. Poniosłem straty moralne - dodaje.
Zygmunt Prusiński podejrzewa również, że mecz Polska - Ekwador został sprzedany.
- To niemożliwe, żeby nasi piłkarze nie widzieli bramki przeciwnika - wyjaśnia ustczanin.
Dodaje, że podczas meczu poniósł też znaczne straty materialne. - Zaprosiłem znajomych - wyjaśnia Prusiński. - W trakcie meczu jeden z nich nie wytrzymał i cisnął sokiem pomidorowym w świeżo pomalowaną ścianę.
W uzasadnieniu do pozwu kibic wymienia również konkretne koszty, jakie poniósł pokładając, nadzieję w polskich piłkarzach: półtora kilograma białej kiełbasy, pół litra wódki, trzy piwa, słoik ogórków, pieczywo, chrzan i napoje chłodzące. - Mam nadzieję, że mój pozew zostanie potraktowany poważnie - dodaje Prusiński.
Pozew Prusińskiego jest pierwszym takim przypadkiem w historii polskiej piłki nożnej.
To raczej ten facet obraża moje uczucia patriotyczne, bo do tej pory nie wiedziałem, że Polak może być aż tak głupi
Ale już widze sytuacje, gdyby zdobył sąd przyznał mu racje Tysiące pozwów z całej Polski za stracenie pół litra
W uzasadnieniu do pozwu kibic wymienia również konkretne koszty, jakie poniósł pokładając, nadzieję w polskich piłkarzach: półtora kilograma białej kiełbasy, pół litra wódki, trzy piwa, słoik ogórków, pieczywo, chrzan i napoje chłodzące. - Mam nadzieję, że mój pozew zostanie potraktowany poważnie - dodaje Prusiński.
To jakiś żart ...
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum