Wysłany: 2012-06-19, 14:47 Zakupy grupowe na allegro
Witam,
mam taki pomysł: chcę zakupić dla siebie podwójny wkład RAID NIGHT&DAY MUCHY I KOMARY (http://allegro.pl/raid-nightday-muchy-i-komary-2xzapas-hit-i2368081195.html). Ponieważ dla jednej sztuki nie opłaca się zakupić bo koszty przesyłki to podrażają do tego stopnia, że taniej wychodzi w sklepie, rzucam propozycję: kto jest chętny dajcie znać i kupimy grupowo, w cenniku jest podane, że "Koszt przesyłki jest stały niezależnie od ilości zakupionych przedmiotów". A więc kto chętny na zakup zapraszam, zrobimy zakup przez moje konto na allegro.
Pozdrawiam
ps może ktoś rzuci propozycję na jakieś inne grupowe zakupy?
Droga koleżanko ponieważ nie zrozumiałaś mojej intencji postaram się ją dla Ciebie wytłumaczyć:
kupując w sklepie dwa wkłady zapłacę 32PLN, kupujące jeden komplet na allegro wraz z dostawą zapłacę 33,90PLN, ale znajdując chętnych np na 10 kompletów za jeden komplet wraz z dostawą każdy zapłaci około 28PLN, jest różnica w wysokości około 4PLN? Grosz do grosza...
Droga koleżanko ponieważ nie zrozumiałaś mojej intencji postaram się ją dla Ciebie wytłumaczyć:
kupując w sklepie dwa wkłady zapłacę 32PLN, kupujące jeden komplet na allegro wraz z dostawą zapłacę 33,90PLN, ale znajdując chętnych np na 10 kompletów za jeden komplet wraz z dostawą każdy zapłaci około 28PLN, jest różnica w wysokości około 4PLN? Grosz do grosza...
Drogi kolego, zrozumiałam to bardzo dobrze Komentarzem "lepiej kup w sklepie" odniosłam się do tego, że te pare złotych nie jest warte zachodu. Tak jak napisał rafalekjan, nikomu się nie będzie chciało kupować czegość taniego przez pośrednictwo nieznajomego:)
Takie zakupy mają sens w trochę innych okolicznościach, gdy np. nie ma tego towaru w miejscu zamieszkania, lub najzwyczajniej w świecie wartość przesyłki przewyższa wartość zakupionego towaru.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum