Ja powiem tak, jeżeli masz zamiar dopiero zacząć ćwiczyć i z tym postanowieniem kupujesz hantle (a tak podejrzewam po wadze poszukiwanych przez Ciebie hantli ) to proponuję zamiast hantli przemyśleć zakup karnetu na siłownię.
Przekonasz się czy to sport dla ciebie, czy masz wystarczająco silnej woli, żeby realizować swoje postanowienie. W razie niepowodzenia, czego absolutnie nie życzę, hantle nie będą się walać po pokoju i nie będą denerwować . Koszt karnetu na siłownię Herkules (koło basenu krytego) to 50 zł miesięcznie - siłownia nie jest może najnowocześniejsza, ale to co potrzebne ma - wiem bo uczęszczam. 50 zł to mniej więcej połowa ceny zakupu obciążenia i dwóch gryfów, ale na siłowni sprzętu jest nieco więcej niż dwa hantle. Poza tym te dziesięć kilogramów po jakimś czasie okaże się za lekkie i trzeba będzie dokupować obciążenie.
Piszę gdyż swego czasu też byłem bliski zakupu hantli, wybrałem zamiast tego karnet i nie żałuję.
Natomiast jeżeli się myliłem i jedynie uzupełniasz wyposażenie posiadanej już "siłowni" to nie ma tematu
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Mar 2010 Posty: 646 Postawił 2 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-11-22, 00:28
Wiesz od czegoś trzeba zacząć, nie każdy od razu chce wskoczyć na siłownię (nie którzy obawiają się że będą najmniejsi albo czegoś w tym stylu). W każdym razie grunt to się nie poddawać. W tym sporcie potrzeba cierpliwości bo efekty nie przyjdą od razu. A oto numer 694-196-763. Po ciężary trzeba samemu jechać. Pozdrawiam
Betonowe Jakieś "samoróby" na własny użytek widziałem, ale w sprzedaży nigdy. Z tworzywa sztucznego Chyba jedynie jakieś powlekane, ale w środku stalowe/żeliwne lub wypełnione piaskiem. Teraz przeważnie są talerze żeliwne, ewentualnie jakieś stalowe cuda wycinane z grubej blachy miniowane, żeby ich rdza nie zżarła.
O ile mogę jeszcze coś podpowiedzieć - jeżeli już muszą być hantle i masz zamiar tym ćwiczyć wszystkie partie mięśni to polecam nabyć dwie dwudziestki tj. 4x5kg + 4x2,5kg + 4*1,25kg + 2xgryf gwintowany. Mniej więcej wychodzi 20 kg jeden.
Nie wiem czy to jest to samo o czym pisze kataniarz (podejrzewam, że tak), ale obciążenia z Osjakowa możesz sobie na allegro podejrzeć: http://allegro.pl/listing...d&us_id=4468596 Nawet jest do kupienia taki zestaw, o którym pisałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum