Wysłany: 2013-05-03, 09:56 Dzień Flagi RP bez Flagi - Marsz w różowych okularach
Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej bez flagi Rzeczypospolitej Polskiej, czyli akcja "Orzeł może"
Cytat:
Pochód czekoladowego orła, zorganizowany przez "Gazetę Wyborczą" i radiową "Trójkę" przy żywym zaangażowaniu prezydenta Komorowskiego ruszył ulicami Warszawy. Ma nas przekonać do tego, że jesteśmy fajnymi Polakami, żyjącymi w fajnej Polsce.
Uczestnikom marszu rozdano przeciwsłoneczne różowe okulary, żeby przypadkiem nie dostrzegli po drodze jak naprawdę wygląda polska rzeczywistość.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2013-05-03, 10:19
Przed chwilą na kanale TVN 24, wysłuchałem wywiadu na sopockim molo z Tomaszem Lipińskim (muzyk). Padło też pytanie o owego orła z czekolady i całego tego zamieszania w okół niego. Spodobała mi się puenta, jaką zakończył swój wywód na ten temat pan Tomasz; - ryba psuje się od głowy.
Może faktycznie należałoby poukładać sobie najpierw w głowie, to i cały organizm byłby i zdrowszy, i rokował dłuższe szczęśliwsze życie.
W akcji "Orzeł może", widzę próbę odejścia od stereotypów i chęć zróżnicowania samej formy świętowania. Ktoś, kto podjudza i krytykuje orła z czekolady, faktycznie ma chorą głowę, która w następstwie prowadzić będzie do choroby całego organizmu (czytaj, próbuje zarazić chorobą cały kraj). I to jest naganne.
A że to wszystko kosztuje, no cóż, nawet jakby nie było tego słodkiego orła to i tak pewnie moja sytuacja finansowa nie uległa by drastycznej poprawie
Leczmy głowy, aby cały organizm był normalnością, a nie wieczną frustracją.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
moona [Usunięty]
Wysłany: 2013-05-03, 12:24
Mateusz - dedykuję Ci refren piosenki akcji "Orzeł może"
" Człowieku! No przecież,
Jak sam nie chcesz, to się nie ciesz,
Ale niech cię tak nie peszą,
Ci, co się do ciebie cieszą,
Chudzi, grubi,
Starzy, młodzi,
Daj się lubić,
Co ci szkodzi?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum