poszukuję firmy która zajmuje się regeneracją pomp wtryskowych do forda focus 1.8 tddi 90km. Zależy mi na firmach w woj. łódzkim, dolnośląskim, śląskim lub opolskim
_________________ >>>...całe życie to jedna wielka gra...<<<
W Osjakowie jest koleś który to robi, z tego co pamiętam to nazywa się Bartos. Robił mi regenerację do Forda Mondeo z 2005 roku, koszt 400zł za sztukę. Bzyku jeśli masz problem z wtryskami w Fordzie to zacznij od filtra paliwa, bo to bolączka Fordów, jeśli nie pomoże to pomyśl nad wtryskami. Ja przynajmniej raz w roku mam z tym problem, zwłaszcza jak zatankuję kiepskie paliwo. Wymiana filtra najlepiej na Boscha pomaga!!
Dzwoniłem do Bartosa już wcześniej regeneracja pompy wtryskowej 2200zł, zaworu 1600zł, generalnie wszędzie regeneracja samej pompy zaczyna się od 1600zł w górę. W końcu stwierdziłem, że zamontuję kompletną używaną za 900zł. Wiem, że być może nie warto, ale wymiana pompy+sterownika+zaworu w końcu przekroczyłaby wartość auta .
Dzięki za pomoc wszystkim
_________________ >>>...całe życie to jedna wielka gra...<<<
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2013-07-17, 09:37
Mafik, ale to chyba cena za regenerację wtryskiwacza w Common Rail, a nie za pompę o którą pytał Bzyku Poza tym on ma silnik TDDI a ty TDCI, trochę inne bolączki.
A co Motomaximusa, którego tu (i nie tylko w tym wątku) polecał MAR-COM, to widziałem kilka opinii ale same negatywne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum