Witam. Zwracam się do Państwa w takiej sprawie. Otóż zastanawiam się nad zakupem małego, zwinnego auta, najlepiej dla 2 osób. Potrzebuję go głównie na dojazd do szkoły, krótkie wyjazdy. Obecnie posiadam fiata (mowa o Fiacie Panda), ale nie jeździ mi się nim zbyt komfortowo, nie ma wspomagania kierownicy (czasem mnóstwo siły zabiera mi m.in. parkowanie ) i mam wrażenie, że za dużo pali. W każdym razie... Mógłby mi ktoś doradzić coś wartego zainteresowania? Chodzi mi o samochód tak do 10 tyś.
Będę wdzięczna. Kasia.
Ostatnio zmieniony przez 2013-10-18, 08:42, w całości zmieniany 1 raz
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2013-10-18, 08:42
Poczytaj portal, który sama reklamujesz, tam się dowiesz.
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 29 Sie 2012 Posty: 110 Piwa: 5/8 Skąd: Praszka/Krzepice
Wysłany: 2013-10-18, 14:12
Polecam Forda Puma.
Główne atuty:
-całkiem atrakcyjny wygląd pomimo upływu czasu
-silnik 1,7 125KM (spalanie 7,5-9l LPG na 100km)
-bardzo dobre prowadzenie
-dobre wyposażenie- wspomaganie, poduszki powietrzne, ABS, TCS, klimatyzacja, czasami nawet skórzana tapicerka
Po 4 latach użytkowania w dalszym ciągu daje wiele radości z jazdy.
Podstawowym minusem jest stan techniczny oferowanych u nas samochodów- większość to klepane z przystanków wraki.
Nie ma samochodów idealnych
Każda marka i model ma tam jakieś swoje plusy i minusy, mocniejsze i słabsze strony, typowe przypadłości itd.
Na tą niezawodność i niskie koszy utrzymania ma też istotny wpływ wybór odpowiedniej wersji silnikowej.
I trudno coś polecać 'w ciemno' jako 'pewniaka' bo ma taki, a nie inny znaczek na masce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum