Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 11 Postawił 1 piw(a) Skąd: centralna Polska
Wysłany: 2013-12-09, 17:17 Pytanie o trasę
Potrzebuje pomocy. Muszę dostać się samochodem osobowym do Widawy , a następnie do Zduńskiej Woli ( lub odwrotnie). I tutaj moje pytanie. Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda droga z Wielunia do Widawy? Jest w miarę przejezdna czy ser szwajcarski?.
Mam dwie opcję mogę przejechać do Walichnów i tam Sieradz, Zd. Wola i Widawa, albo Wieluń, Widawa , Zd. Wola. Nie wiem co wybrać.
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2013-12-09, 17:54
Wieluń - Widawa: do Szynkielowa OK, nawet bez dziur,jedna zwężka przed Wielgim na pasie w stronę Wielunia. Szynkielów - Rychłocicie przez las wąsko i bywa dziurawo szczególnie wczesną wiosną. To zdecydowanie najgorszy odcinek DW481, jakieś 6km. W sobotę zauważyłem jedną wyrwę przy poboczu.
W Rychłowicach wahadło, następnie nowy równy asfalt do Widawy. Dalej nie wiem, nie jeżdżę do Z-W.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2013-12-10, 13:40
Przed Złoczewem wahadełko i ruch większy.
Zdecydowanie trasa na Widawę - droga nawet w Górkach Grabińskich wraz z ostrym zakrętem fajnie wyremontowana.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2013-12-10, 14:24
Jechałem w niedzielę przez Widawę do Łodzi, a z powrotem przez Sieradz. Chyba wolę drogę przez Widawę mimo, że też jest wahadło na moście w Rychłocicach ale za to do Łasku brak świateł jak w Zduńskiej i Sieradzu.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-12-10, 17:15
Jeśli chodzi o dojazd do Zd-W to zdecydowanie opcja przez Widawę - chyba że pojedziesz w nocy i nie narażasz się na korki w Sieradzu. Jechałem tam raptem raz chyba rok temu- droga z tego co pamiętam w porządku. Znacznie gorzej jest z Widawy na Sieradz (ale też jeśli mam jechać na Poddębice to wolę z Wielunia przez Widawę niż przez Złoczew...)
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum