Wysłany: 2014-01-15, 12:49 Ogloszenie praca dodatkowa
Wczoraj czyli 14.01.2014 zostałam oszukana przez oszusta, który proponował mi prace a w rzeczywistość wziął na mnie kredyt! Na szczęście sie zorientowałam i pieniądze nie dostały się w jego ręce. Działał on w ten sposób ze proponował prace polegająca na wysyłaniu maili do osób zadłużonych wyłudził dane niby do umowy do umowy. Po sprawdzeniu go jak się okazało w ciagu 2 godzin wzial na mnie kredyt w vivusie. ostrzegam osoby jeśli miały kontakt z wysokim mężczyzna na czarno ubranym i zgodziły sie na ta prace ze moga byc nieświadome a kredyt mieć na siebie. Jeśli ktoś taki jest prosze o kontakt. ja sprawę zgłosiłam na policje.
a skąd wiedziałaś, że wziął na ciebie kredyt? i co teraz zrobisz? to nie trzeba twojego podpisu czy obecności? musisz wyrobić na własny koszt nowy dowód osobisty? Jej, to straszne...
On mial okreslona procedure jaka wymaga vivus czyli szybkie pozyczki ja oczywiscie nigdy takich nie bralam i nie mialam zielonego pojecia ze tak mozna brac pozyczke tzn przez tel. mial moje dane z dw os i dane do konta zalozonego na jego zyczenie w celach do pracy. Potem jk sprawdzilam konto okazalo sie ze jest na ni 1200 zl z vivusu !!! szybko pieniadze wyplacilam i konto zablokowalam. dw os wyrabiaja na szczescie za darmo!
michal13, a Ty się bawisz w takie bzdury jak praca przez rozsyłanie spamu? Obiecują kolosy, że niby parę stówek za siedzenie w domu przed kompem. I nadal naiwni się na to łapią...
Generalnie to miala byc firma windykacyjna. Pracowalam kiedys na podobnych warunkach w Prowidencie i bylo wszystko ok. Prowident jako pracodawca jest bardzo uczciwy wiec myslalam ze ta firma tez. W dzisiejszych czasach nie znasz dnia ani godziny a zostaniesz oszukana.
Nie bede tutaj tlumaczyc jak to dokladnie bylo bo za duzo pisania. Informuje tylko dziewczyny jesli spotkaly sie z takim typem to prosze o kontakt lub niech sobie sprawdza konto ktore zalozyly. Pozdrawiam wszystkich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum