Przeglądałem ostatnio oferty konkurencji tj. neostrada / netia. Łącza 80 / 8 i 100 / 50 kosztują zaledwie 60 zł miesięcznie. Doskonale zdaję sobie sprawę, że to są tzw łącza "do", ale mimo wszystko gdyby nawet wynik rzeczywisty wachał się na poziomie 60/8 to nadal ta oferta budzi moje zainteresowanie. Chciałbym jednak upewnić się co do stabilności tego łącza. Tutaj pytanie kieruję do osób posiadających neostrade lub netie na terenie Wielunia, czy jesteście zadowoleni z jakości dostępu do internetu, dodatkowo prosiłbym o wyniki ze strony - speedtest.pl / speedtest.net , z góry dziękuję
Czy poza neostradą i netią istnieje jeszcze jakaś alternatywa ?
Ostatnio zmieniony przez ceroz 2014-04-04, 11:53, w całości zmieniany 2 razy
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2014-04-04, 11:02
Mam Netię i zastanawiam się nad zmianą (po zakończeniu umowy)
Przy opcji 20Mb/s mam nieprzekraczające 10-11 na odbiorze i max 0,8 na wysyłaniu. Pingi kręcą się koło 100.
Reklamacja nic nie dała. Przysłali jakiegoś machera który na swoim super wypasionym kompie pokazał że na moim łączu uzyskał 17 i zapytał czego ja chcę, poza tym w umowie jest max więc nic nie mogę zrobić.
Operator wprowadził trzy różniące się od siebie pakiety:
Za 59,90 zł z limitem 20 GB i prędkością do 10 Mb/s w sieci LTE po wykorzystaniu limitu,
Za 69,90 zł z limitem 25 GB i prędkością do 20 Mb/s w sieci LTE po wykorzystaniu limitu,
Za 89,90 zł z limitem 30 GB i już bez ograniczeń w sieci LTE po wykorzystaniu limitu.
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2014-06-05, 19:49
Spółdzielnia nie daje jeszcze takiego uploadu, chociaż teoretycznie na DOCSIS 3.0 da się.
Możesz zamówić łącze światłowodem od tepsy albo netii tylko cena nie będzie już dwucyfrowa. Raczej czterocyfrowa.
Szkielet jest gardłem jeśli chodzi o transfer. Nie wiem czy pamiętasz jak pojawiło się HSDPA w Wieluniu - osiągało ledwo 2-3Mbit/s. Także bez przetestowania przez kogoś raczej bym się nie pchał w ciemno.
Szkielet jest gardłem jeśli chodzi o transfer. Nie wiem czy pamiętasz jak pojawiło się HSDPA w Wieluniu - osiągało ledwo 2-3Mbit/s. Także bez przetestowania przez kogoś raczej bym się nie pchał w ciemno.
No i pojawiło się HSPA+, które umożliwia efektywniejsze wykorzystanie spektrum. Praktyczne ograniczenia jakie istnieją w obenych czasach są na poziomie łącza pojedynczego użykownika z infrastrukturą providera. Czy to jest Orange, Netia (kabel) czy spektrum radiowe w przypadku operatorów mobilnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum