Wysłany: 2014-05-30, 08:55 Brak polskich znaków w firefoxie.
Po dłuższym okresie uruchomiłem stary komputer z winXP. Wszystko działa jak należy, ale wyniki wyszukiwania wyświetlają się bez polskich znaków. Zaktualizowałem firefoxa, ustawienia regionalne i język też chyba w porządku- czcionka środkowoeuropejska, ISO, język ustawiony na polski, tylko te znaki zapytania w wynikach wyszukiwania zamiast polskich literek... Odinstalowanie firefoxa i zainstalowanie ponownie też nie pomogło. Poszukiwanie odpowiedzi w internecie też nic mi nie dało. Część podpowiedzi przetestowałem bez rezultatów, części po prostu nie rozumiem. Będę wdzięczny za jakąś podpowiedź.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2014-05-30, 12:38
Na każdej stronie nie masz polskich znaków, czy tylko na konkretnej. Możesz zrobić screen ustawień firefox'a z językiem?
Wysłany: 2014-05-30, 15:00 Re: Brak polskich znaków w firefoxie.
Najszybciej usuniesz problem zakładając nowy profil (użytkownika) o statusie administratora w systemie. Może masz ustawiony font, który nie ma zaprojektowanych polskich znaków? Trudno powiedzieć po tak lakonicznym opisie.
A próbowałeś założyć nowy profil na xp i z niego sprawdzić czy problem występuje? Może ten w FF jest popsuty, a reinstalacja nie usuwa wszystkiego. Teraz kodowanie w przegądarkach ustawiane jest automatycznie, rodzaj kodowania przychodzi razem/przed treścią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum