dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2006-09-14, 19:11 Ostrzeżenie przed "TANIMI" stacjami benzynowymi
Szanowni Forumowicze.
OSTRZEGAM was wszystkich przed stacjami benzynowimi z niskimi cenami za benzynę i ON.
Wracałem sobie ostatnio od jednego z moich klientów i zatrzymałem się na stacji BLISKA w Krzepicach(stacja BLISKA to tak na prawdę ORLEN, tylko nie można "nabijać" sobie punktów Vitay, a ceny są niższe o jakies 10%, niz na innych stacjach Grupy ORLEN).
Nie zatrzymałem sie tam z pazerności. Po drodze nie było żadnej innej stacji z paliwem. Po zatankowaniu pojechałem sobie do domku i wszystko było ok do następnego dnia.Mój samochód nagle stracił moc i max co udało mi sie z niego wycisnąć to 100km/h.
Po wizycie u jednego z "najlepszych" w okolicach Wielunia mechaników samochodowych usłyszałem, że moja pompa paliwowa jest tak z...bana jakimś syfem z ON, że gowa boli.
Możliwości były 2:
1 nowa pompa 12,000zł (używana po regeneracji 3,000zł)
2 oczyszczenie pompy(jeżeli bedzie wogóle taka możliwość 30zł)
Na moje szczęćie pomogł oczyszczenie pompy środkiem o nazwie Vince (0,5l)
Żałuję tylko, że nie zabrałem ze stacji żadnego paragonu, który mógłby być ewentualnym dowodem w sprawie sądowej.
Niższa cena, nie zawsze idzie w parze z jakością.
Podejrzewam, że w stacjach "BLISKA" sprzedawana jest benzyna oraz ON, o znacznie niższej jakości niż na stacjach ORLENU, dlatego NIE POLECAM Wam tankowania na stacjach BLISKA
Życzę Wam szerokiej drogi i gumowych drzew.
Wysadzić w powietrze wszystkie stacje BLISKA!!!!
dawid, dzięki za info i oczywiście życzę Wszystkim nienapotykania się nigdy więcej na takie i tym podobne stacje. Jak to zrobić - tankować na sprawdzonych stacjach np. takich jak Statoil.
No to ja nie polecam równiez stacji Petrochemia Płock przy ulicy Warszawskiej. Nie wiem czy to pompa, filtr, przewody czy sonda, albo Bóg wie co jeszcze innego, ale cos się popsuło i auto jeżdzi jakby chciało a nie mogło. Przy ruszaniu szarpie, w trakcie jazdy gubi obroty tragedia. Zdecydowanie polecam stacje z badanym laboratoryjnie paliwem np. Statoil.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum