Wysłany: 2014-06-12, 21:48 Włączające się reklamy...
Ciągle włączają się jakieś "finansowe reklamy" hxxp://www.nowoscifinanso...o-and-O5pa2Xws. Mam win 8.1 i najnowszego firefoxa i niestety nie mogę sobie z tym poradzić. Proszę o pomoc, ale proszę o niekpinienie ze mnie profesjonalistów, bo naprawę jestem laikiem i nie za bardzo się na tym znam. Ad blocka mam zainstlowanego.
kitor: zedytowałem link żeby nie był klikalny, nie wiadomo co pod tym siedzi.
Ostatnio zmieniony przez kitor 2014-06-12, 23:08, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-06-13, 14:18
Jeśli chodzi o FF to pomaga funkca pomoc --> informacje do pomocy technicznej --> zresetuj FF, przy czym ostrzegam temat wróci, sprawcą są skrypty javascript ale z nimi walczyć trudno bo rozłaża sia po całym systemie, combofix też nie pomoże. Radykalnie problem rozwiąże AdBlock plus ale i on ma swoje ograniczenia. Tak na marginesie problem wystąpi też w innych przegądarkach, z tego co wiem (i doświadczyłem) pojawi się w explorerze, operze i gooooglac!
Dzięki za próbę pomocy, ale reset firefoxa nie pomógł, advanced cleaner nie włączyłem, bo dałem laptopa synowi na wyjazd, więc spróbuję to uruchomić za jakiś tydzień. Z tego, co wywnioskowałem, to raczej nie ma niebezpieczeństwa, że te linki, które zamieściłem "rozwalają system". Oczywiście zaznaczyłem na wstępie, że nie bardzo się znam, ale odnoszę wrażenie, że to raczej nie szkodzi systemowi, a po prostu włączają się dodatkowe strony z "finansami. Dziękuje wszystkim za próbę pomocy, ale laptopa odzyskam za tydzień i wtedy będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-07-06, 19:30
jeśli jeszcze temat aktywny to: sprawdź panel sterowania - programy i funkcje, a następnie zacznij analizę z wujkiem google wszystkich podejrzanych programów. Stawiam na zainstalowanie nieświadome z jakimś softem "fajnego" programiku lub ich liczby mnogiej, które po pierwsze zamulają kompa, mogą zmieniać wyszukiwarki lub po prostu tylko wk......ą mnogością reklam.
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum