Jest na forum jakiś specjalista od Androida?
Mam taki problem. Jak próbuję zainstalować jakąś aplikację z marketu to mam komunikat: zbyt mało miejsca w pamięci urządzenia. Mam SGSII i tam jest 16Gb na dane a telefon widzi tylko 2Gb. Dodatkowo kartę pamięci z 5Gb wolnego miejsca.
Próbowałem szukać na forum Androida ale tam walą takim "szyfrem", że nic z tego nie rozumiem.
Wie ktoś co z tym da się zrobić i mi wyjaśni? Ale tak łopatologicznie...
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 63 Skąd: wieluń
Wysłany: 2014-08-15, 12:41
Wejdź w ustawienia,pamięć,aplikacje i spróbuj wyczyścić pamięć podręczną z każdej aplikacji.
_________________ W życiu nie ma GAME OVER!
Jest tylko NEXT LEVEL!
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2014-08-15, 12:52
Nie da rady. Mam za dużo aplikacji a poza tym nie stać mnie na straty kont itp.
Zauważyłem też że telefon pokazuje tylko że ma 2Gb pamięci a przecież ma 16Gb.
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 63 Skąd: wieluń
Wysłany: 2014-08-15, 13:16
Czyścisz tylko pamięć podręczną, a nie dane.
_________________ W życiu nie ma GAME OVER!
Jest tylko NEXT LEVEL!
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2014-08-15, 13:51
W jaki sposób mam wyczyścić pamięć podręczną? czy da się to zrobić dal wszystkich aplikacji na raz czy trzeba po kolei? Jest tego tak dużo że w tydzień tego nie zrobię.
W ostateczności możesz sformatować cały telefon, jeśli nic innego nie zadziała. Możesz powyrzucać też cały śmietnik (stare zdjęcia, nagrania, ściągnięte pliki etc.), mi akurat to pomogło ; )
A może jakaś inna aplikacja, niż Celan Master o podobnym działaniu?
_________________ Nie możemy kochać domu, który nie ma swego oblicza i w którym kroki są pozbawione sensu.
-Antoine de Saint-Exupery
http://powiatkepno.blogspot.com/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum