Wysłany: 2011-06-01, 13:54
Potwierdzam, działa - żyleta... już miałem kupić antenę satelitarną, a tu nagle wszystkie programy jakie mnie interesują i w dodatku w bardzo dobrej jakości
Ja również odbieram MUX 2 w okolicach Wielunia. W chwili obecnej posiadam zwykłą antenę pokojową za 40 zł, która stoi na meblach. Skierowana jest na południowy zachód. Odbieram cały pakiet tj. Polsat, TV4, TVN, TVN 7, TV6, TV Puls, Polsat Sport News oraz jeden kanał testowy. Niestety TVP 1 i 2 muszę oglądać w analogu. Cyfrowe kanały chodzą super. Nieraz jest rozmycie obrazu w momencie kiedy dzwoni mi telefon pozostawiony w miejscu w które skierowana jest antena. Poza tym nie ma żadnych problemów. Czekam z niecierpliwością na MUX3 lub 1, aby mieć jedynkę i dwójkę.
Przymierzam się do zakupu anteny kierunkowej ATX91, która kosztuje zaledwie ok. 70 zł, a podobno dużo lepiej łapie kanały. Proszę o jakieś propozycje osób odnośnie anteny jaką zakupić i zasilacza i w którym kierunku ustawić. Wiem, że można na okolice Opola, Kalisza i Częstochowy.
Na twoim miejscu wstrzymał bym się z zakupem anteny skoro MUX2 odbierasz na" bele cym".
W tym przypadku prawie każda antena bez wzmacniacza wystarczy.(wzmacniacz może tylko pogorszyć albo uniemożliwić odbiór.)
Lepiej poczekać jak zaczną MUX3 nadawać.
Częstochowa na pewno chyba też Opole.(teraz nie mam czasu sprawdzać.
Wówczas mozna będzie pooglądać się za anteną gdyż siła sygnału MUX3 będzie znacznie słabsza.
P.S. Z jakiego nadajnika odbierasz MUX2 ?
Jak nie jesteś pewien to podaj tylko kanał telewizyjny czy częstotliwość to będę wiedział już.
_________________ "Dziś przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości" - J.Palikot
ilin, wychodzi na to że łapie mi Mikstat bo mam kanał 44, ale antenę skierowałem na Chrzelice/Opole bo tam dziś ruszył mux3, podobno o sile 100kV tak podają źródła tylko mi nie łapie pokojowa. Zastanawiam się kupić jakąś tv: n, polsat bądź cyfrę ale nie wiem co wybrać. Może jakieś rady? ilin, wychodzi na to że łapie mi Mikstat bo mam kanał 44, ale antenę skierowałem na Chrzelice/Opole bo tam dziś ruszył mux3, podobno o sile 100kV tak podają źródła tylko mi nie łapie pokojowa. Zastanawiam się kupić jakąś tv: n, polsat bądź cyfrę ale nie wiem co wybrać. Może jakieś rady?
Mi na zwykłej, starej antenie siatkowej działa idealnie. Odbieram Mux2 z kanałami: Polsat, TVN, TV4, TV Puls, TVN7, TV Puls 2(testowy), TV 6 i Polsat Sport News. Z tego co wiem to z nadajnika w Kaliszu Mux3 ruszy 27 października, a Mux1 1 czerwca, 2012 roku
Jeżeli chodzi o Mux3 to te dane znalazłem na oficjalnej stronie cyfryzacji w Polsce:
http://cyfryzacja.gov.pl/
Po prawej stronie, w rubryce wystarczy wpisać: Wieluń.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum