Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-11-26, 22:44 Po wyborach
Coś się skończyło, coś się zaczęło. Każde zwycięstwo jest początkiem klęski. Dziś wygrał Majcher, przegrał Okrasa. Bedziemy mieli(?) 4 lata stagnacji, obsuwy gospodarczej, zastoju kulturalnego i intelektualnego w Wieluniu. Po raz kolejny nasz Burgemajster wda się w pyskówki z P. Perkiem, odwiedzi kilka zaprzyjaźnionych miast, zje kawałek torta z nauczycielami, i wypije lampkę wina z emerytami. Podobnie jak do tej pory przypisze sobie sukcesy w postaci modernizacji drogi do Czarnożył (ten temat realizuje Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych zupełnie bez jego udziału), budowę (potencjalną) ścieżki rowerowej do Rudy (ten temat zrealizuje za niego powiat) i kilka innych. Nie zauważy. że z Wielunia ucieka młodzież i kapitał firm, które wolą inwestować tam gdzie jest ku temu atmosfera. U nas póki co śmierdzi coraz bardziej pyzą z zapyziałej gminy. Jutro pierwsze posiedzenie nowej rady. Posiedzenia takie są z reguły otwarte, można na nie przyjść i wyrazić swoją wolę. Myślę, że pora już tam się pojawić i wyrazić swoje poglądy. Mamy do tego prawo. Jesteśmy pracodawcą burmistrza i możemy mieć wpływ na to, za jakie pracuje pieniądze on i rada. Ze swojej strony dodam, że w firmach przyjęte jest premiować dobrą pracę, więc może burmistrzowi 931zł brutto (tak ma większość wielunian) i premia za wykonane zadania. które mu wyznaczy rada? Jeśli nie przyjmie podziękujmy mu (ja chętnie przyjmę takie warunki - myślę, że Okrasa również) - a może zróbmy referendum ile mu damy, przecież to my jesteśmy jego pracodawcami.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lis 2006 Posty: 407 Skąd: z każdego miejsca
Wysłany: 2006-11-26, 22:50
Ja tylko jestem ciekaw, jaka była frekwencja ludzi w wieku 18-35 lat. Czy przypadkeim Majchra nie wybrały moherowe berety?
bo jesli tak się stało, to możemy mieć pretensje także do samych siebie, że nie nakłonilismy naszych znajomych, żeby poszli do urn i zagłosowali na lepszy Wieluń.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum