Wysłany: 2007-01-09, 15:55 Mamy problemy z młodzieżą z Liceum na Nadodrzańskiej
Zrobiła sobie z wejść do bloków 1,2,3 i 4 miejsce spotkań i gdyby sie to odbywało w kulturalny sposób nikt by napewno nie miał pretensji.Wejścia do bloków są zanieczyszczone niedopałkami,poplute a ściany niedawno malowane brudzone błotem z butów.Na zwrócona im uwage przez mieszkankę padaja wyzwiska na k..
A to jest przecież młodzież z naszego wieluńskiego wzorowego ogólniaka.
A ja naiwny myślałem że tradycja zobowiązuje.
Na serio:Kiedyś mijałem grupę ,szła po zdanej maturze,uroczyście ubrani a rozmawiali jak prymitywy co drugie słowo na k..
Naprawde byłem zszokowany w końcu to przyszła inteligencja.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2007-01-09, 18:36
mareks napisał/a:
Na serio:Kiedyś mijałem grupę ,szła po zdanej maturze,uroczyście ubrani a rozmawiali jak prymitywy co drugie słowo na k..Naprawde byłem zszokowany w końcu to przyszła inteligencja.
mareks - a mieli na czole wypisane, że są z LO im. Kościuszki? I kto Cie nauczył tak generalizować?
życzę Ci abyś własne dzieci potrafił lepiej wychować.
Oburzylam sie troszke, bo w koncu uczeszczalam do tego LO prawie 3 lata temu. Oczywiscie nie mozna powiedziec, ze wowczas kazdy swiecil przykladem, ale faktem jest ze margines wszedzie sie znajdzie, czy to na Nadodrzanskiej, czy w liceach prowadzonych przez siostry zakonne. Rodzice : "wake up"!! Znowu powtarza sie mechanizm - posle dziecko do szkoly, tam mi je wychowaja!
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lis 2006 Posty: 407 Skąd: z każdego miejsca
Wysłany: 2007-01-09, 19:36
Dominika napisał/a:
Oburzylam sie troszke, bo w koncu uczeszczalam do tego LO prawie 3 lata temu.
ale czym się tu oburzać? Wszędzie, w każdej mini spoleczności znajdzie się jakiś debil, który jest w stanie zepsuć opinię ogółu. Choć faktem jest, że ludzie uczący się na Nadodrzańskiej uważają się za lepszych od innych, choć od razu mówię, że NIE WSZYSCY.
mareks napisał/a:
Zrobiła sobie z wejść do bloków 1,2,3 i 4 miejsce spotkań i gdyby sie to odbywało w kulturalny sposób nikt by napewno nie miał pretensji.Wejścia do bloków są zanieczyszczone niedopałkami,poplute a ściany niedawno malowane brudzone błotem z butów.Na zwrócona im uwage przez mieszkankę padaja wyzwiska na k..
Nic nowego... Na oś. Armii Krajowej jest tak samo. Banda małolatów - papierośników zadymia i flejtuszy na tym osiedlu na przerwach. Z jednej strony z Mechanika, a z drugiej ze szkoły z ul. sieradzkiej.
Szkoda, że w tym czasie przeważnie jestem w pracy, bo bym im pokazał gdzie jest ich miejsce. Skoro sa tak dorośli i "wyluzowani", że na przerwie sobie skoczą "na dymka", to niech to robią przed szkołą. Odwaga, szpan i luz szybko gdzieś się schowa...
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2007-01-09, 20:24
mareks napisał/a:
Majk-wyszli ze szkoły,rozmawiali o egzaminach.Moj syn ukończył tą szkołę jeszcze na Śląskiej. Tak- w internecie siedzi nie tylko młodzież.
skoro tak Cię zbulwersowało zachowanie "przyszłej Inteligencji" to może należało udać się do dyrektora szkoły i zwrócić mu uwagę, że źle wychowuje młodzież. Albo przynajmniej e-mail do szkoły napisać w tej sprawie.
PS mareks - proszę Cię nie przekręcaj więcej mojego nicka!
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-01-09, 21:20
mareks, a czego się spodziewałeś po tym liceum? Chodziłem do tej szkoły i im więcej uczniów się do niej przyjmuje tym niższy będzie jej poziom i poziom jej wychowanków. Poziom braku kultury w społeczeństwie pewnie jest mniej więcej taki sam jak kilkanaście lat temu - ale wtedy liceum w Wieluniu było jedno o ile mi wiadomo i przyjmowano 4 lub 5 klas rocznie. Skoro chce się przyjąć dwa razy więcej osób to trzeba liczyć się z tym że poziom będzie znacznie niższy, również dlatego że powstały inne licea ogólnokształcące. Elitarność tego liceum to w dużej mierze już przeszłość. Jest kilku nauczycieli których można zliczyć na palcach dwóch rąk dzięki którym ta szkoła trzyma jako-taki poziom i ludzie którzy chcą się czegoś nauczyć mają od kogo. Ale żeby całą szkołę za jakąś szczególnie elitarną uznać - to już naprawdę przesada.
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2007-01-09, 22:57
Kiedy ja chodziłem do tego Liceum też byli ludzie pokroju tych o których piszesz mareks ale zarówno wtedy jak i teraz stanowią mniejszość (na szczęście).
Już wtedy mieszkańcy bloków sąsiadujących z Liceum zgłaszali problemy o których piszesz.
Elitarna? Chyba za dużo pana dyrektora się nasłuchałeś.. Szkoła jak szkoła są ludzie o wyższym poziomie kultury są o niższym idealna nie jest ale narzekać nie można Co do ekipy z ,,transformatora" to nigdy nie słyszałem o jakiś zadymach a z tych co znam to raczej mało konfliktowi ludzie ale zawsze zdarzy się wyjątek
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-01-10, 11:19
w każdej szkole są chuligani i będę sie dalej trzymać swojej wersji, że wszystkiemu winne są gimnazja
pamiętam, jak pisałam prace mgr i przeprowadzałam badania w moim dawnym LO (Korczak), wtedy mój profesor od ang powiedzial mi: wiesz co, wy byliście nieznośni ale kulturalni a ta młodzież po gimnazjum to nawet nie wie, ze na lekcji to się w ławce siedzi a nie lata po klasie
Oczywiście. Szkoła sama sobie nie tworzy poziomu tylko jej uczniowie. I to nie ważne czy to uczniowie z tego LO czy z innego. Złe zachowanie nie świadczy o szkole ale o tych osobnikach.
Podsumowując:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum