Do mieszkań starszych mieszkańców Wielunia pukają oszuści i wyłudzają pokaźne kwoty pieniędzy.
Wieluńska policja zanotowała w ostatnich dniach dwa takie zdarzenia.
Ofiarą jednego z nich stała się 93-letnia kobieta. Na poczet rzekomego leczenia jej ciężko chorego syna wręczyła oszustowi 2400 złotych.
W Wieluniu pojawiła się osoba, która zapukała do drzwi samotnie mieszkającej wielunianki i oświadczyła, że syn tej pani znajduje się w stanie ciężkim i są potrzebne pieniądze na jego leczenie. Jak się później okazało był to oszust - komisarz Andrzej Małolepszy, rzecznik prasowy Komendy Powiatowej Policji w Wieluniu.
Policja apeluje do samotnie mieszkających starszych osób o niewpuszczanie nieznajomych do domów. W przypadku pojawiania się takich osób, które twierdzą, że są znajomymi syna bądź córki i przedstawiają historię o leczeniu prosimy o kontakt z oficerem dyżurnym wieluńskiej policji - podkreśla komisarz Małolepszy.
Źródło : Radio ZW
ps. Swoją drogą to po co ludzie tyle kasy w domu trzymają , banki są od tego ...
_________________ "Miałem zamiar zmienić koszulkę, ale zamiast tego zmieniłem zamiar" (Kubuś Puchatek)
ps. Swoją drogą to po co ludzie tyle kasy w domu trzymają , banki są od tego ...
Ale starsi ludzie już tak mają niestety nie ufają bankom, boją sie .. kiedyś było inaczej.. Skarpetka w szafie z bielizną to była najlepsza skrytka na ziemi...
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
To prawda, ze nie ufają bankom.Ja swoją babcie długo namawialam aby załozyła konto w banku. W koncu mi sie to udało.
Tobie sie udało... moja babcia niestety nie chce zrozumieć że kase sie trzyma w banku a nie w domu.... Ale na szczęście jest ostrożna i nikogo nie wpuszcza.. chociaż to o niczym nie świadczy...
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Ja nie otwieram nikomu wole być ostrożna i dlatego mnie nie lękja a ostatnio cos ich nie ma albo już do mnie nie pukają a jak dzownią telefonem to odkładam słuchawkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum