Wysłany: 2007-01-24, 10:16 Szpital w Wieluniu a 'Rodzić po ludzku'
Dzisiaj w RZW powiedzieli wiadomość dla mnie szokującą, mianowicie
"szpital w Wieluniu zajął 2 miejsce w woj. łódzkim w programie "Rodzić po ludzku"
??????????????????????????????????
Na podstawie jakichś przyznawanych gwiazdek... Żadnych konkretów oczywiście nie było. A z opowiadań wielu rodzących tam znam zupełnie inną wersję
Potwierdzacie? Negujecie? Jak to jest?
Jak szpital wielunski zdobyl 2 miejsce to w pozostalych szpitalach jest chyba horror Rodzilam w naszym szpitalu i powiem, ze nie bylo ciekawie. Zalezy na jaka polozna sie trafi, ja mialam szczescie bo trafilam na prawie/sasiadke.
Warunki sa takie sobie, podobno o niebo lepiej jest w Sieradzu.
Nie wiem za co byly te punkty. Za personel chyba nie, za wyposazenie tez chyba nie...moze za lapowki???
_________________ Nic nie jest tak silne jak delikatność; nic tak delikatne jak prawdziwa siła...
też sie zastanawiam dlaczego 2 miejsce.ja też tam rodziłam,fakt na pielęgniarki nie narzekam,akurat trafiłam na dobrą opiekę, ale warunki jakie tam są i wiedza medyczna niektórych lekarek to koszmar!
_________________ „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”
1% ze swojego podatku na rehabilitację dziecka http://dzieciom.pl/podopieczni/4355
Hmm ciekawe... Jeszcze się nie spotkałam z osobą, która naprawdę wychwalałaby nasz wieluński szpital. A tym bardziej nie słyszałam wiele dobrych słow pod adresem tej placówki z ust rodzących tam mam. Trzeba dodać, że te kobiety są czasami wyjątkowo wrażliwe na miejsce narodzin ich dziecka. Zresztą nie ma się im co dziwić Chociaż znam miłą panią położną z tego szpitala, która bardzo dobrze zna się na swojej pracy i potrafi odpowiednio zając się pacjętkami w ciąży. Ale w końcu poza nią jest jeszcze cały personel oddziału tworzący swym zachowaniem opinię publiczną.
Ciekawa jestem, czy to nie była zwykła pomyłka z tym 2gim miejscem... Wydaje mi się ten fakt wręcz niewiarygodny!
Pomogła: 4 razy Wiek: 36 Dołączyła: 10 Lis 2006 Posty: 1014 Skąd: Z kątowni
Wysłany: 2007-01-24, 19:16
Gdy moja mama była w ciąży z moim bratem to przed porodem nie wykryli jej zatrucia ciążowego, które wykryć powinni i podłączyli ją pod kroplówkę (czego robić w takim przypadku nie wolno ). Gdy odeszły jej wody płodowe trzymali ją przeszło 24 godziny i dopiero gdy dostała "rzucawki" (stan w który często powoduje zgon) wywieźli ją na salę operacyjną... Tam w konsekwencji przeżyła śmierć kliniczną. Po operacji (cesarskim cięciu) rana nie chciała się goić i ciągle ropiała. Skutkiem porodu okazała się również anemia, więc podali jej doustnie żelazo po którym dostała biegunki... Później wyszło na jaw, że ma sparaliżowaną jedną nogę i nie może chodzić, a pielęgniarki do niej z wyrzutami dlaczego woła je za każdym razem gdy chce wyjść do toalety, bo "one przecież urodziły dwójkę dzieci i nikt ich do łazienki nie prowadził"...
Naszczęście wszystko dobrze się skończyło ale konsekwencje tego mogły być tragiczne. Taką mamy opiekę zdrowotną...
Ciekawa jestem, czy to nie była zwykła pomyłka z tym 2gim miejscem...
tak właśnie mi się też wydawało... ale wypowiadał się w związku z powyższym sam pan ordynator oddziału położniczego, i bardzo bardzo się chwalił, jak to on oddział rozwinął...
nie wiem. ja uciekłam do łodzi z moim rodzeniem do Madurowicza, bo się panicznie bałam Wielunia po opowieściach snutych przez moje znajome mamusie, które miały doświadczenia nie koniecznie pozytywne z tejże placówki, ale to było 5 lat temu, to nie wiem... może się pozmieniało
Tez rodzilam w naszym szpitalu i musze powiedziec ze opieke mialam dobra, pilegniarki byly naprawde bardzo pomocne.
Jedynie moge narzekac na ordynatora tego oddziału był naprawde nie miły - pewnie dlatego że nie dostał w łape
To drugie miejsce to tez jednak wydaje mi sie jakąś pomyłką...
_________________ Człowiek potrzebuje do szczęścia trzech rzeczy: dobrych przyjaciół do towarzystwa, dobrego wina do picia i dobrych książek do czytania.
Hi hi drugie miejsce to chyba jakiś żart.Pamiętacie te łazienki? Noooo....chyba że lepszych szpitali w woj.łódzkim nie ma,ale to już byloby naprawde źle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum