Mam jedno zasadnicze pytanie, a mianowicie dwa tygodnie temu 14 stycznia zgubiłem dowód osobisty na nazwisko maciejewski, jak by ktoś znalazł to niech da znać. Dowód może znajdować sie w okolicach billarda na kopernika bo tam właśnie wtedy balowałem. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2007-01-30, 23:50
sculli napisał/a:
jeszcze nie,
To nie zwlekaj bo możesz mieć niezłe kłopoty przez to
słyszałem i widziałem różne ciekawe historie z zagubionym dowodem . I jak ktoś weźmie na Ciebie kredyt to cięzko będziesz miał się wytłumaczyć , Mam nadzieje, że Cię to nie spotka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2007-01-31, 01:20
Jackowi Malickiemu kilka lat temu skradziono dowód osobisty. Kradzież także zgłosił na policję, a z urzędu miasta dostał nowy dowód. Mimo tego wciąż jest wzywany na komendy w całym kraju, bo ktoś posługując się jego starym dowodem dokonuje oszustw.
- Wielokrotnie byłem wzywany na komendy policji w charakterze oskarżonego. Byłem prezesem Spółdzielni Rolniczej w Wałbrzychu, gdzie rzekomo zniszczyłem sprzęt wart kilkadziesiąt tysięcy złotych - wylicza rzekome swoje oszustwa Malicki. W Płocku jako prezes pewnej firmy nie płaciłem podatków. Jako właściciel Zakładów Mięsnych w Grodkowie oszukałem kilkuset rolników, nie płacąc za mięso, zaś w Bydgoszczy nielegalnie kupiłem akcje giełdowe prawie za pięć milionów złotych.
Andrzej Wolski ze Związku Banków Polskich powiedział, że co prawda istnieje ogólnopolska baza skradzionych dokumentów, ale dostępu do niej nie mają banki i inne instytucje, które powinny sprawdzać dowody.
Lesiu to jest tylko i wyłącznie niedopatrzenie organów zarządzających naszymi danymi. biurokracja w naszym kraju jest odwrotnie proporcjonalna do postępu, gdzie postęp równa się constans, czyli zero. Poza tym, winni powinni być wszelcy ludzie, którzy na dowód bez porównania zdjęcia w nim z osobą go przedstawiającą wystawiali różne zaświadczenia i obciążające właściciela dowodu wszelkiego typu sprawy.
przy zgloszeniu na policje o zagubieniu dowodu popros zeby wystawili ci potwierdzenie !! na policy czasem bywa tak ze cos w papierach ginie a ty masz potwierdzenie ze zglosiles utrate. dane z dowodu moga sie komus przydac np. kupno sprzedaz samochodu slyszalem o takich przypadkach
_________________ To właśnie lęk przed porażką nie pozwolił mi podjąć wielkiego działania.
Dopiero dzisiaj stawiłem pierwsze kroki tam, gdzie powinienem je postawić przed 10 laty.
Ale jestem szczęśliwy, że nie czekałem kolejnych 20
Mój kuzyn zgubil dowód i chcial to na policje zglosic to mu powiedzieli, ze ma isć do urzędu miasta i tam zgłosić zgubienie dokumentu!!!!!!!! Oni nawet nie przyjęli zgłoszenia o zgubieniu tego dowodu!!!!
Masakra!!!!!
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum