Wysłany: 2007-02-15, 00:09 Co sądzicie o OSP w powiecie wieluńskim?
Jestem ciekawy jak oceniacie pracę strażaków ochotników w Waszych miejscowościach? Skuteczna pomoc w przypadku pożaru, klęsk żywiołowych etc.?
[ Dodano: 2007-02-15, 00:36 ]
Zapraszam także na stronę OSP Młynisko. Pierwsza strona OSP w powiecie wieluńskim Strona graficzna nie kładzie na kolana, lecz nie mam czasu aby to poprawić. Wychodzę z założenia, że lepszy szary garnitur niż łowickie pasiaki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2007-02-16, 09:36
waldex - stronka pierwszorzędna, zwłaszcza fotki i przeboje strażackie (nawet kilka zassałem ).
A co do OSP - bardzo dobrze że jest taka instytucja, przynajmniej jest jakaś impreza od czasu do czasu na wiosce. Fakt, że chłopaki za kołnierz nie wylewają ale ja sam nie wylewam
Niektóre prężnie działające OSP organizują kafejki internetowe w remizach, imprezy sportowe - o zabawach w remizie niewspominając.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-02-16, 09:49
majk-el napisał/a:
o zabawach w remizie niewspominając.
to jeszcze są zabawy w remizach? a tak swoja drogą należałam kiedyś do OSP w wieluniu,zawody i te sprawy fajne wspomnienia.Myślę ze są potrzebni,zawsze w razie czego więcej wyszkolonych rąk do pomocy,tylko tak za darmoche...??eeee
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-02-16, 10:09
hasta napisał/a:
Jeśli chodzi o OSP w mojej wsi to nie można powiedzieć zbyt dużo dobrych rzeczy
Zresztą o zaangażowaniu mieszkańców tej wsi, w budowę nowej remizy strażackiej też nic dobrego powiedzieć się nie da. Budowę zaczęto jak byłem dzieciakiem, bawiącym się w wykopanych fundamentach w chowanego. A zakończono…., jak byłem w wojsku .
Gwoli wyjaśnienia, bo hasta możesz a nawet masz prawo nie pamiętać czasów, gdzie przy budowach użyteczności publicznej w bardzo dużej mierze brali (albo powinni brać) udział sami mieszkańcy danych miejscowości, gdzie obiekt powstawał.
majk-el napisał/a:
Fakt, że chłopaki za kołnierz nie wylewają
No właśnie, strażacy ochotnicy powinni mieć ten fakt zapisany w swoim statusie . Ale co się dziwić, nawdychają się chłopaki dymu to i odkazić się trzeba żeby jakiś powikłań nie było .
A tak poważnie, jakby Ci druhowie nie postępowali, to podczas jakichkolwiek zagrożeń nie ma lepszych ludzi, na których można byłoby liczyć.
Panowie strażacy, a w szczególności Ci z Rudy hełmy do góry, mieszkańcy liczą na Was
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2007-02-16, 11:19
edzia i odziu napisał/a:
to jeszcze są zabawy w remizach?
oj to już rzadkość w naszym regionie ale zdarzają się. Zanim powstały lokale typu "Chicago Club" i "Protector" zabaw było dosyć sporo - np. Naramice, Uników (pod Złoczewem).
Dobrze, że weszły na rynek płoty betonowe, bo sąsiedzi co sobotę (niedziele rano) mieli pół sztachet do wstawienia
midanle [Usunięty]
Wysłany: 2007-02-16, 19:30
A to wieluńskie OSP - moim zdaniem całkiem przyjemna instytucja. Może pożaru aż tak profesjonalnie jak Panowie z PSP nie ugaszą, ale przynajmniej dzieciaki mają fajny ubaw i odrobinę więcej atrakcji podczas ćwiczeń i zawodów niż tej podczas zabawy na przedblokowych podwórkach. Wg. mnie niezmiernie potrzebna, chociażby dla dzieci i młodzieży.
Pomyślimy o tym... może da się uzyskać błogosławieństwo od wyższego szczebla
hehe dobry pomysł. Chyba najbardziej "opijane" co roku jest święto Floriana i tzn. "walne". To już jest tradycja po prostu, a tej jak wiadomo zmieniać nie powinno się.
A co do OSP... hmm chyba ostatnio najbardziej znane są nam tego typu jednostki z zawodów strażackich, które zdobywają coraz większą popularność. Nawet fajne są takie imprezy. Jest na co popatrzeć, szczególnie, kiedy rywalizacja między drużynami staje się bardzo napięta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum