Mam pytanie, czy jest mi ktos w stanie pomoc : wchodze na swoj profil GG, niestety wyskakuje mi komunikat, ze jest zla instalacja i ze trzeba zainstalowac jeszcze raz. Gdy odinstalowalam calkowicie GG, sciagnelam nowa wersje ze strony, po czymj probuje zainstalwoac i wyskakuje komunikat ze to jest niebezpieczne dla kompa. i nie da sie zainstalowac, co mam zrobic? P-O-M-O-C-Y!!!
Ostatnio zmieniony przez Jaro 2009-05-21, 22:31, w całości zmieniany 1 raz
To nie wina gg, tylko systemu. Najlepiej wyczyścić rejestr, poza tym GG zapisuje gdzie indziej pliki instalacyjne a gdzie indziej profile. Pewnie odinstalowalo Ci sie tylko z Program Files a w Documents and Settings ustawienia gg zostały.
wiem ze wpisuje sie w uruchom jakies magiczne slowo, po czymusuwa sie wszystkie pliki GG i mozna od nowa instalowac, ale zapomnialam tego magicznego slowa ;-(, co to znaczy wyczyscic rejestr? od nowa wgrac windowsa?
wiem ze wpisuje sie w uruchom jakies magiczne slowo, po czymusuwa sie wszystkie pliki GG i mozna od nowa instalowac, ale zapomnialam tego magicznego slowa
Nie słyszałem o takiej metodzie.
Rejestr jest to serce systemu, gdzie są zapisywane wszelkie dane odnośnie ustawień programów, konfiguracji usług, urządzeń itp.
Dominika napisał/a:
co to znaczy wyczyscic rejestr? od nowa wgrac windowsa?
Nie. Wyczyścić rejestr z danej aplikacji to znaczy wyczyścić wszystkie wpisy w rejestrze dotyczące tej aplikacji.
spoko jakos sobie poradzilam. dowiem sie co to za magiczne slowo i napisze , byc moze ja to nazywam magicznym slowem a informatycy "sercem" . Wiem, ze jak mialam podobne problemy to klikalam opcje "uruchom" - "magiczne slowo", szukalam plikow zwiazanych z "GG", po czym je usuwalam, instalowalam od nowa komunikator i działało... bardziej fachowo tego napoisac nie umiem
Dominika, chodzi Ci zapewne o rejestr czyli:
Menu Start => Uruchom => wpisujemy komendę "regedit" i szukamy wszelkich kluczy z nazwą "Gadu" i usuwamy je
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-02-12, 18:31
Dominika napisał/a:
wiem ze wpisuje sie w uruchom jakies magiczne slowo, po czymusuwa sie wszystkie pliki GG i mozna od nowa instalowac, ale zapomnialam tego magicznego slowa ;-(, co to znaczy wyczyscic rejestr? od nowa wgrac windowsa?
to magiczne słowo to zapewne komanda dosowska kasująca parę plików ustawień w ścieżce
profilu gg
[ Dodano: 2007-02-12, 18:33 ]
albo regedit jak ferbik mówi ;p
sciagnelam nowa wersje ze strony, po czymj probuje zainstalwoac i wyskakuje komunikat ze to jest niebezpieczne dla kompa. i nie da sie zainstalowac, co mam zrobic? P-O-M-O-C-Y!!!
A dałaś prawoklikiem plik instalki, następnie "właściwości" i wybrałaś "odblokuj" a w końcu próbowałaś zainstalować? Bo podejrzewam, że nie użyłaś żadnego downloadera do ściągnięcia tego pliku.
[ Dodano: 2007-02-12, 22:05 ]
a tu ferbik ta magiczna komenda do kasowania jakobyś nie wiedział ;p
nie wszystko trzeba robić spod okienek można sobie z konsoli za pomocą klawiatury ;p;p
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-02-14, 19:58
zainstalujecie sobie tlena ma w sobie gg; posiada wiecej opcji, posiada możliwość zmiany skórek emotionek ikonek stylów rozmowy jest mniejszy i przyjemniejszy i połączony z pocztą
www.tlen.pl
ekipa.tlen.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum