Czworonoga kaczka wykluła się kilka dni temu na fermie w New Forest, 150 km na południowy zachód od Londynu, ale właścicielka hodowli dopiero w sobotę pokazała mediom wyjątkowe pisklę o imieniu Stumpy.
- Byłam w kompletnym szoku. Pomyślałam sobie: "ten kaczor ma za dużo nóg" i nie przestawałam liczyć: jedna, druga, trzecia, czwarta - opowiadała Nicky Janaway.
Jak na razie Stumpy ma się dobrze. Biega na wszystkich swoich nogach, wykorzystując dodatkową parę z tyłu jako stabilizatory.
Takie mutacje zdarzają się rzadko, ale były spotykane w innych miejscach na świecie. Ostatnio czworonoga kaczka wykluła się w Australii w 2002 roku.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-02-18, 19:00
Karzełek napisał/a:
My w Polsce też mamy swoją czworonogą kaczkę
taa i jeszcze do tego ewenement na skalę światową ma 2 skrzydła 2 nogi 2 głowy tylko po odłączeniu(były syjamskie) podzielili jej mózg i teraz każda ma po połowie i najlepsze niezłe z nich złodziejki -ukradły księżyc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum