Wysłany: 2007-02-15, 18:06 Festiwal Muzyki Disco Polo -- Chorzów
Słyszałem o jakimś Festiwalu Muzyki Disco Polo w Chorzowie, który odbywał się na początku lat 90. Mam jakieś kasety VHS, na których nawet Janusz Weiss prowadził.
Czy ktoś wiec coś więcej?? Nie to że jestem fanem muzyki disco-polo, ale chyba na każdej imprezie tanecznej jest piosenka Biały mis - Top One, Fanatic - Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem, Mydełko Fa itd.
Przypomniał mi sie znany kiedyś koncert muzyki disco-polo w Sali Kongresowej. Wtedy to na szczytach list królowaly takie utwory, jak właśnie "Mydełko Fa", a prawie każdy był w stanie zanucić "...bo wszyscy Polascy to jedna rodzina...". hoho to było tak dawno O Koszalinie tez słyszało się nie raz. Natomiast o Chorzowie to już trochę mniej.
Ja tych czasów nie pamiętam za bardzo, miałem wtedy może 4 lata, ale wiele dźwięków utkwiło mi w głowie...
Tata mi mówił że Festiwale odbywały się w Katowickim Spodku czyli chyba w Chorzowie??
Poszukam w necie czegoś więcej. Szkoda ze disco-polo skończyło się tak źle tzn. naroiło się tyle zespołów pod koniec i poziom muzyki spadł drastycznie.
Kiedyś była piosenka: "poznam dziewczyne która ma 18lat". A teraz mamy: " chodź pójdziemy dziś do domu, nie powiem nic nikomu..." Coraz bardziej bezpośrednie teksty
Nie to że jestem fanem muzyki disco-polo, ale chyba na każdej imprezie tanecznej jest piosenka Biały mis - Top One, Fanatic - Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem, Mydełko Fa itd.
moim zdaniem niektorzy lubia disco polo tylko sie do tego nie przyznaja i czesto słuchaja audycji w sobote wieczorem i w niedziele przed południem w RZW Disco polo mozna posłuchac takze na Gadu - Gadu Radio . Te 3 piosenki ktore wymieniłes na pewno nuci kazdy z Nas
a pamiętacie jak była kiedyś impreza disco polo w TR hihihi nikt nie słucha tej muzy, ale noga każdemu pod stolikiem chodziła a jaki pociąg jechał przez cały lokal hihihi
A ja kiedyś szalałam na zabawach właśnie przy takiej muzyce
A ja na studniówce weselach to chyba jak każdy.. Nie mam nic do tej muzyki chociaż nie słucham na codzień.
Fakt faktem że gdy na sali gdzie zasiadają ludzie w różnym wieku DJ puści Drum n'bass lub techno albo house to zacznie bawić sie tylko grupka młodych ludzi a gdy disco polo od razu nóżka przytupuje i parkiet jest pełen szalejących ludzi
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum