O jaaa Świetnie Teraz z utęsknieniem czekamy u nas na panią wiosnę. Byleby tylko zima nie spłatała żadnego figla i nie wróciła w postaci opadów śniegów i przymrozków.
Jest takie powiedzenie,ze jak się pierwszy raz zobaczy bociana w locie to znaczy,ze wyjedziesz na wakacje gdzieś, a jak spacerującego to będziesz w domku siedział ( tak mi babcia z moją mamusia zawsze mówiły)
Podobno bociany tez oznaczają że pojawi się dziecko w rodzinie
Takie usłyszane
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Jest takie powiedzenie,ze jak się pierwszy raz zobaczy bociana w locie to znaczy,ze wyjedziesz na wakacje gdzieś, a jak spacerującego to będziesz w domku siedział ( tak mi babcia z moją mamusia zawsze mówiły)
Taaa... a mojego kolegi żony babcia mówiła, że jak u nich na wsi sowa zahuka dwa razy to ktoś z wioski umrze
A my czekamy z utesknieniem na wiosne Poszperam w necie, moze faktycznie juz jest info o pierwszych przylotach
Co roku sensacją w mediach jest pojawienie się przed końcem zimy bociana białego. Bocian to żywy szybowiec, a nie samolot, i bez ciepłych, kwietniowych prądów wznoszących nigdzie nie doleci. Ten widziany wcześnie to nie zwiastun wiosny, lecz niesprawny lotnik jesienny, który nie poszybował o czasie ku ciepłym krajom, ale przezimował w przyjaznej stodole lub w... zoo.
_________________ Nie trzeba być bogaczem, aby ofiarować coś cennego drugiemu człowiekowi: można podarować mu odrobinę czasu i uwagi.
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2007-03-05, 22:41
A u mnie bocian będzie ok 20 kwietnia i ponoć ma mi córkę przynieść
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
A u mnie bocian będzie ok 20 kwietnia i ponoć ma mi córkę przynieść
Gratulacje fajny ten bocian:)
_________________ Człowiek potrzebuje do szczęścia trzech rzeczy: dobrych przyjaciół do towarzystwa, dobrego wina do picia i dobrych książek do czytania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum