Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 195 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-06-05, 18:41 Reklamy
Czy denerwują Was niekiedy reklamy pusczane w trakcie filmów??
Mnie wyprowadzają z równowagi - sczególnie gdy 100 razy powtarzane jest to samo...Np. jakaś głupia mrożona herbata
Pomogła: 2 razy Wiek: 42 Dołączyła: 01 Mar 2007 Posty: 52 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-06-05, 20:05
Denerwują mnie zawsze!!! Dlatego nie oglądam żadnych filmów.... z takimi przerywnikami..... Zresztą, w TV nigdy nie ma nic szczególnego, a tym bardziej przed północą. Po północy najczęściej już mnie nie ma w domku... telewizorka ze sobą nie nosze Ostatnio oglądałam jakiś film jesienią... około października....i nie pamiętam już nawet do czego służy większość przycisków na pilocie... No cóż.
Za reklamy stacje telewizyjne dostają pieniążki (wyjątkiem jest TVP, która pieniążki dostaje jeszcze z abonamentu, którego i tak już coraz mniej osób płaci). Z tych pieniążków stacja funkcjonuje i za nie kupuje filmy, które my oglądamy. Wiem że mimo wszystko stacje telewizyjne nie oferują nam szałowego "reperteuaru", ale mniej reklam może się równać jeszcze gorszemu programowi.
Mnie również bardzo denerwują reklamy w trakcie trwania filmu, dlatego kupuję sobie filmy na DVD dodawane do gazet. Moje ostatnie nabytki to "Tristan i Izolda" oraz po 3 odc. "Kryminalnych' i "Z archiwum X"
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-06-06, 15:44
Ujmę to tak, są wkurzające ale są też już w naszych telewizorach od tak dawna że szczerze mówiąc przyzwyczaiłem się do nich. Z reguły traktuje je (reklamy), jako przerywnik, który można wykorzystać na pójście do kuchni po coś dobrego np., albo załatwić jeszcze inne, fizjologiczne sprawy.
Tak przywykłem do tych przerw podczas emisji filmów, czy programów, że jak czasami oglądam coś w publicznej telewizji, a tam brak jest reklamowych przerywników, to……. czegoś mi brakuje, i nie ma kiedy skoczyć do rzeczonej np., kuchni.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-06-06, 16:44
Polecam nTV z recorderem - zaczynacie oglądać film jakieś 30-60 minut później niż się zaczyna cofając wstecz na początek (to zależy od długości filmu) no i później można sobie w momencie rozpoczęcia reklam je pomijać cofając do przodu. W praktyce obejrzenie filmu zajmuje 30-60 minut mniej , a jak chcecie zrobić kanapkę to wystarczy nacisnąć pauzę.
reklamy są i już się przyzwyczailiśmy ale
nadal mnie wk... jak zostało 5 minut filmu i jeszcze trzeba wtedy umyć zęby, wyprać żeby czarne było czarne, wypć herbatę/piwo, umyć podłogę...
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
wieluniaczek Przyjeżdża na zakupy czujny obserwator
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 336 Piwa: 1/1 Skąd: z miasta
Wysłany: 2007-06-06, 20:07
tsż mnie denerwują te przerwy a szczególnie gdy puszczają pasmo reklam muszę szukać pilota by zciszać telewizor
_________________ Witaj Gość cieszę się że jesteś i pozdrawiam Cię
A teraz przerwa w nadawaniu reklam na kolejny odcinek serialu. TVN 7 i Polsat mają to do siebie, że tam blok trwa nawet 15 minut. Przeskakując z nudów po kanałach tracę wątek.
Właśnie oglaądam sobie "Epokę lodowcową" na Polsacie. Rozpoczęły sie reklamy i w czasie ich zdązyłaam zjesć kanapkę, umyć ząbki, wyprasować sobie ubranko na jutro, wchodzę do pokoju i co widzę?? reklam ciąg dalszy!!!!
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-06-09, 04:53
glizda napisał/a:
Właśnie oglaądam sobie "Epokę lodowcową" na Polsacie. Rozpoczęły sie reklamy i w czasie ich zdązyłaam zjesć kanapkę, umyć ząbki, wyprasować sobie ubranko na jutro, wchodzę do pokoju i co widzę?? reklam ciąg dalszy!!!!
glizda po to są reklamy aby w przerwie móc zrobić mnóstwo rzeczy, na które nie ma czasu w czasie trwania filmu...... i co to byś nie straciłą kilku chwill cennego filmu, którego tak chętnie oglądasz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum