Sezon na letnie remonty trwa. Przyszli lokatorzy mieszkań m. in. w nowo budowanym bloku na Wyszyńskiego muszą więc zadbać o ekipy, które im te mieszkania pomalują, lub ewentulanie położą panele czy parkiety. A o fachowca tego lata bardzo trudno.
Fachowców od remontów mieszkań w Wieluniu i najbliższym regionie pozostało już naprawdę niewielu. Większość, wzorem swoich kolegów z kraju wyjechało za lepszym zarobkiem za granicę. Ci co pozostali mają tyle pracy, że nie są w stanie przyjmować już nowych zleceń- mówi Marcin Zakręta- właściciel firmy remontowej.
Większość z nich ma już zarezerwowane terminy do stycznia, a nawet kwietnia przyszłego roku. Kiepsko wygląda również sprawa remontu choćby łazienki. Zerwanie starych płytek, założenie nowej instalacji wodociągowej czy wyłożenie łazienki kafelkami wymaga sporo czasu, nie wspominajac już o pieniądzach. A skoro już o nich mówimy, to warto wiedzieć co i ile kosztuje? Nasz rozmówca mówi, ze w porównaniu z ubiegłym rokiem ceny są wyższe. Dotyczy to zwłaszcza wykładania kafelkami łazienek, położenia paneli, czy też bardziej gruntownego remontu łącznie z wyburzaniem w mieszkaniu np. ścianek działowych.
Konkretnych stawek za poszczególne prace nie da się jednak ustalić. Wszystko zalezy od indywidulanego mieszkania i dodatkowej pracy, jaką trzeba włożyć w remont. Fachowcy mają więc dobrą radę dla wszystkich planujących remont mieszkania w przyszłym roku. O ekipy remontowe warto zadbać już teraz. Cóż, remont mieszkania jak się okazuje trzeba planowac nawet z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem. No chyba, że mamy w rodzinie tzw. Złote Rączki.
Proponuję w tym temacie wpisywać namiary na dobrych fachowców w różnych dziedzinach z Wielunia i okolic.
Sam jestem przed małym remontem mieszkania, więc tym bardziej mnie ten temat interesuje.
Można zapomnieć o wolnych terminach na najbliższe pół roku, nawet wśród tzw. "grzebków". Terminy są tak pozapychane, że naprawdę chyba jedynie cena będzie decydować o zdobyciu fachowca.
Ja muszę spytać swoich znajomych, czy godzą się na upublicznienie ich danych na forum
Jaro propnuje zabawe w fachowca samemu. Ja miałem i liczyłem na fachowca, który w końcu zrezgnował bo niby wyjechał za granicę. Musiałem w końcu pokój zrobić sam.
Podam numer telefonu do gościa co cyklinuje podłogę,konkretny koleś: 606514855 - Pagacz Adam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum