Byłam w kinie z moimi dziewczynami (3 i 5lat) na Shreku 3...bo Shreka poprostu uwielbiają a tu....przez 10 min przed filmem reklama jakiegoś.....horroru chyba....banda wielkich robotów strzela do siebie i do ludzi, krew sie leje, robot chce zabić małą dziewczynke.....Ja przewrażliwiona nie jestem, ale moje dziecko trzymało mnie kurczowo i było w lekkim szoku przez połowe bajki, kilka dzieci płakało...Kto ustala te reklamy przed filmem b/o??? Nic sie z tym nie da zrobić? I czemu Pani Rzecznik Praw Dziecka nie zajmie sie takimi rzeczami zamiast teletubisiami??? Uffff.... jestem zła, a miało być tak miło.
Ja byłam w piątek na Shreku i także puszczali te reklamy,moje dzieciaczki są już dosyć duże, ale w kinie było wiele małych dzieci, więc też uważam ze nie powinni takich reklam puszczać.
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Uważam, że ten zwiastun przy bajce dla małych dzieci jest nie na miejscu i faktycznie możnabyłoby gdzieś to zgłosić.
Natomiast drugi zwiastun już był całkiem przyjemny, bo była to kolejna bajka
Olka co ty reklame jakichś transformersów byś obejrzała....Zastanawiam sie tylko, czy te reklamy zależą od kina czy oni je niejako w "pakiecie" dostają.
Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Lip 2006 Posty: 285 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-28, 09:48
Kino dostaje po prostu taśmę i nie ma wpływu na treść na niej zawartą. A że Transformersy są również dziełem DreamWorks to je wrzucili do Shreka. Choć dla mnie to głupie, bo to przecież bajka.
_________________ Kolarstwo to nie jest gra. Kolarstwo to jest sport. Twardy, ciężki, który wymaga wiele wyrzeczeń. Można grać w piłke, tenisa lub hokeja. Ale nie można grać w kolarstwo. Jean de Gribaldy
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2007-08-28, 09:49
Nie tylko w kinach są reklamy przerażających filmów dla dzieci. Moje wnuki oglądają nałogowo Super RTL. W wiekszości bajek wystepują potworki. Niem wiem jak to działa na dziecęcą wyobraźnię, ale dla mnie, osoby dorosłej, zupełnie niezrozumiałe jest, że treść tych bajek ogranicza się do pokazywania przemocy i walki zoraz odpowiednio dobranych efektów dzwiekowych. Niekiedy napradę można się przestraszyć. Szczególnie, gdy są to zwiastuny. Wyeksponowanie takich framgmentów ma zachęcić do ogladania.
A później dziwimy się, że dzieci są agresywne.
Mnie już kina na tyle zraziły że więcej tam nie pójdę, no chyba że z dziewczyną.
Bylem w czerwcu na premierze Piraci z karaibów w Częstochowie... Bilet ulgowy kosztował 16zł, a normalny 20zł. Ale to w końcu nic nowego. Wchodzę na sale i siedze jak ten osioł 15 minut oglądając kupe reklam m.in. Transformers. Ale to jeszcze nic... Zaczyna się film i NAPISY...
No ja pier.... płaci człowiek 16zł żeby być legalny itd., a otrzymuje w zamian stek 15 min reklam i film z napisami... Nigdy więcej.
Pomogła: 9 razy Wiek: 33 Dołączyła: 23 Cze 2007 Posty: 846 Skąd: z gabinetu Gendo
Wysłany: 2007-08-28, 15:07
Ecomarta napisał/a:
..horroru chyba....banda wielkich robotów strzela do siebie i do ludzi, krew sie leje, robot chce zabić małą dziewczynke....
bauahaha xD
to tylko Transformery..
krew się leje.. ta... ciekawe w ,którym miejscu co?
robot chce zabić małą dziewczynkę a to dobre.... Ironek sobie wyszedł z basenu i ją minął, faktycznie chciał ją zabić...
przecież ten film to komedia.. bo sikające roboty imho nie mogą być straszne...
przyzywczajcie się takie teraz mamy efekty specjalne ;P
a sam film wart obejrzenia w czwartek go w Heliosie ogladałam i się strasznie uśmiałam
Mateusz napisał/a:
film z napisami.
a co Ty byś chciał dubbing czy szmacianego lektora?
Jak film to tylko napisy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum