Wysłany: 2007-09-25, 20:14 Jak by wyglądał tor F1 w Polsce? :D
Jak by wyglądał tor F1 w Polsce?
- Byłby dwukierunkowy a połowa bolidów ruszałaby w przeciwnym kierunku aby bardziej emocjonujące było wyprzedzanie.
- Na kierowców czekałyby niespodziewajki w postaci licznych dziurek i robót drogowych.
- Na prostych odcinkach drogowcy zapominali by znaków "ograniczenie prędkości do 40km/h".
- Za zakrętem ustawiałyby się miśki z suszarką.
- Tor posiadałby kilkanaście skrzyżowań ze światłami.
- 50 metrów od linii startu było by przejście dla pieszych.
- Wszystkie bolidy jeździły by na gaz.
- Przez cały rok obowiązuje oczywiście jazda z włączonymi światłami.
- Aby wziąć udział w wyścigu kierowca musi mieć opłacony abonament radiowo-telewizyjny i posiadać koncesje na starty furą wydawaną przez ministerstwo rolnictwa.
- Po wygraniu wyścigu kierowca powinien rozliczyć się z przejechanych kilometrów składając w najbliższym oddziale US wypełniony formularz F1, a zapis tacho wysłać do ministerstwa transportu i urzędu statystycznego.
+ komentarze:
- Jeszcze szerokie pobocza do wyprzedzania na trzeciego.
- Jeszcze zakaz jazdy w czasie dużego nasłonecznienia i koleiny.
- Zamiast gazu bym polecał biopaliwa.
- Przed prostą i na końcu prostej powinny być jeszcze ronda.
- Tak, tak! Ronda koniecznie! Dookoła chodziłyby pikiety a na środku można byłoby palić zużyte opony.
- A na PitStopach zamiast wymienić koła zostawialiby samochód na cegłach.
- A ograniczniki prędkości w postaci tzw "leżących policjantów".
- Tor nie byłby również dokończony, ze względu na problem z wykupem gruntu od rolników. Na obu końcach byłyby kartofliska.
- No i drzewa przy torze dla większych emocji.
- A dla podniesienia emocji dwa przejazdy kolejowe ze znakiem STOP. "Zatrzymaj się i żyj".
- Warto dodać że na torze znajdowałby się wloty studzienek wystające 10 cm nad powierzchnie toru.
- A po 1 okrążeniu warto by było wypuścić na tor złomiarzy. Dla hecy.
- Na ostatnim okrążeniu postawili by na środku toru tablice z napisem przejazd płatny.
- I wytyczyli by objazdy przez tory żużlowe.
- A na światłach stałoby kilku łebków do mycia szyb za 2zł.
_________________ To właśnie lęk przed porażką nie pozwolił mi podjąć wielkiego działania.
Dopiero dzisiaj stawiłem pierwsze kroki tam, gdzie powinienem je postawić przed 10 laty.
Ale jestem szczęśliwy, że nie czekałem kolejnych 20
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum