Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-11-29, 16:06 Prawdziwa rewolucja w świecie klawiatur?
Kilka miesięcy temu zaprezentowano niezwykle interesującą klawiaturę. Klawiaturka na pierwszy rzut oka wygląda tak samo jak każda inna, poza jednym drobnym szczegółem. Na jej przyciskach brak nadrukowanych znaków! Każdy z przycisków tej klawiatury został wyposażony w miniaturowy wyświetlacz OLED, który umożliwia wyświetlanie na przycisku dowolnej literki, obrazka czy nawet animacji! Klawiatura nazywa się Optimus Maximus.
Możliwość klawiatury są niesamowite. Wyobraźmy sobie, że pracujemy z kilkoma różnymi układami klawiatury, dzięki tej technologii klawiatura może od razu wyświetlić na przyciskach właściwe literki, np. polskie, niemieckie, czy nawet arabskie. Klawiatura może wyświetlać ikonki funkcji dopasowane do programu, który aktualnie używamy zamiast mało mówiących symboli czy klawiszy funkcyjnych jak w tradycyjnych klawiaturach. Wreszcie można dostosować wygląd klawiatury do gry, "wygaszając" niepotrzebne przyciski. Na razie cena jest dość wysoka, ale myślę, że tego typu technologia szybko się przyjmie, a konkurencja doprowadzi do znacznego spadku ceny.
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Pomógł: 10 razy Wiek: 44 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-11-29, 18:47
Ferbik napisał/a:
Pomysł świetny, ciekaw jestem ile kosztuje to cacko
Najdroższa wersja 1.000 $ :]
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum