Drodzy forumowicze, proszę kogoś kto mieszka w pobliżu dworca o rozkład jazdy p.k.s relacji Wieluń - Łódź, w sobotę i niedzielę od godz. 12`00 do końca dnia. Internetowy rozkład jest chyba niekompletny.
_________________ Nie trzeba być bogaczem, aby ofiarować coś cennego drugiemu człowiekowi: można podarować mu odrobinę czasu i uwagi.
Na rozklady.com.pl można wyszukać połączenia, ale nie wszystkie są pokazywane:/ Proponuję zadzwonić na dworzec do dyżurnego ruchu tam się zapytać. Telefon 043 843 4393. Można też sprawdzić rozkład na stronie pks Wieluń.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-04-19, 17:54
Cały pic polega na tym że owa stronka www.rozklady.com.pl pokazuje swoje, a naszego PKS- u http://www.pks-wielun.pl/...ogsection/6/51/ swoje. I tu należało by mieć pretensje, no właśnie do kogo, do PKS Wieluń że nie zgłosił zmian do ogólnej sieci, czy może do…… Pana Boga .
Co się zaś tyczy informacji u dyżurnego ruchu, to nie jest to taka prosta sprawa, bo uruchomiona została specjalna infolinia;
Cytat:
Linia informacyjna - PKS Wieluń
Dla telefonów stacjonarnych:
0 300 300 352 - Sieć TP S.A. - koszt połączenia - 1,69 zł netto - 2,06 zł brutto za pełną minutę połączenia.
Dla telefonów komórkowych:
*720 84 02 - Sieć ERA, ORANGE, PLUS - koszt połączenia 2 zł netto - 2,44 zł brutto za pełną minutę połączenia.
Opłata za połączenie telekomunikacyjne jest zgodna z decyzji URTiP dotyczącą "Opłat za usługi telekomunikacyjne z opłatą dodatkową".
W dniu 16 kwietnia 2004 roku Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wydał decyzje Nr RWA – 9 /2004 dotyczącą informacji telefonicznej płatnej według specjalnej taryfy telekomunikacyjnej w zakresie informowania o rozkładach jazdy przewoźników wykonujących pasażerskie przewozy autobusowe z obiektów dworcowych, nie narusza zbiorowych interesów konsumentów.
I sam dyżurny ruchu niechętnie udziela informacji, pisze niechętnie nie, że nie chce.
Myślę że całe zamieszanie spowodowane jest nie uaktualnianiem na czas wszystkich danych w sieci internetowej.
Dzisiaj (sobota), moja sąsiadka miała ten sam problem, musiała się dostać do Sieradza, skończyło się na tym że dobry sąsiad, czyli ja zawiozłem i przywiozłem kobietę.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Niestety pan dyżurny skierował mnie na linię informacyjną. Dzięki miko 005, masz u mnie pomógł. Chociaż za prima aprilis, przez moment się wachałem, ale niech Ci będzie, mam miękkie serce
_________________ Nie trzeba być bogaczem, aby ofiarować coś cennego drugiemu człowiekowi: można podarować mu odrobinę czasu i uwagi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum