Wysłany: 2008-04-17, 11:14 Otwarcie sezonu motocyklowego w Częstochowie
W dniach 19-20 kwietnia 2008 r. odbędzie się w Częstochowie otwarcie sezonu motocyklowego, którego zwieńczeniem będzie uroczysta Msza Święta u podnóża Jasnej Góry zakończona poświęceniem wszystkich przybyłych motocykli.
Rozmawiałam z członkiem wieluńskiego klubu Husaria i on gorąco poleca wybranie się do Częstochowy
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Widziałem kiedyś w Częstochowie zlot skuterowy. Coś strasznego... Spora grupa "młodych gniewnych" na swych pierdzących maszynach. Ten zlot będzie chyba dużo ciekawszy, jednak w ten weekend akurat w domu siedzę.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Oglądałam w dzisiejszym Teleexpresie krótką relację z tego wydarzenia.
Materiał filmowy był świetny za sprawą pokazanych w nim ujęć. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak znakomicie prezentowały się te motory pod Jasną Górą widziane własnymi oczami.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2008-04-20, 20:13
Piękne maszyny.
A teraz kilka gorzkich słów na temat jazdy motocyklistów. Jechałem dziś po południu do Wrocławia. W trakcie jazdy wyprzedzało mnie kilkadziesiąt motorów (pewnie wracali z tego zlotu) - łamali przepisy na bieżąco. Wyprzedzanie na 3-go to była norma. Zupełnie nie stresowali się tym, że z naprzeciwka jadą auta, które chcąc nie chcąc musiały im zjeżdżać. W terenie zabudowanym gdy ciąg samochodów jechał 50 km/h motocykliści zasuwali dużo szybciej (i naturalnie wciąż wyprzedzali). Widząc ich jazdę można było odnieść wrażenie, że dla tych kierowców przepisy nie istnieją.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2008-04-21, 19:22
Klimat niesamowity , tyle maszyn w jednym miejscu to robi wrażenie, a co dopiero jak sie wybrali na rundke po ulicach Częstochowy.. palenie gumy na każdych światłach ( troche przesadzali na ulicach gdzie oprócz motorów były też inne pojazdy)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum