Termin ostatecznego rozliczenia z fiskusem mija za kilka dni. W urzędzie skarbowym nie widać jednak tłoku, a to dlatego, ze w tym roku mieszkańcy naszego regionu wyjątkowo sprawnie i dość wcześnie oddali swoje pity.
Z roku na rok znikają kolejne ulgi, zatem niewiele już możemy sobie odliczyć. Pozostała w zasadzie tzw. ulga prorodzinna. Z tytułu posiadania potomka można było sobie w tym roku odliczyć 1145zł, 08 gr na każde dziecko. Z takiej możliwości skorzystali prawie wszyscy. Nie najlepiej wygląda natomiast sytuacja z przekazaniem 1% naszego podatku na organizacje pożytku publicznego. Choć w tym roku uproszczono znacznie sposób jego przekazywania, zainteresowanie rozliczających sie z urzędem nie jest duże.
Dla niecierpliwych przygotowano w urzędzie również specjalną skrzynkę do której można wrzucać pity. Pamiętajmy jednak o podpisaniu zeznania i zostawieniu telefonu kontaktowego. Podatnicy korzystający z takiej formy rozliczania z fiskusem często bowiem o tym zapominają.Urząd podjął także decyzję o uruchomieniu w tym roku Punktów Informacji Podatkowej na terenie gmin naszego powiatu, gdzie także można złożyć zeznanie podatkowe.
Ja czekam aż ci złodzieje oddadzą mi moje pieniądze <; Jestem tylko ciekawa, KIEDY mi to wszystko zwrócą. Krew się we mnie zagotowała, jak się dowiedziałam, że mają na to trzy miesiące... Ktoś z Was otrzymał już zwrot podatku? Jeśli tak, to kiedy składaliście zeznania?
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2008-04-29, 19:40
maed napisał/a:
Ktoś z Was otrzymał już zwrot podatku? Jeśli tak, to kiedy składaliście zeznania?
Ja złożyłem 17 marca i jeszcze trochę poczekam... Tak na marginesie... Decyzją Naczelnika US, pracownicy US pełnią dyżury w Urzędach Gminy w naszym powiecie U nas w Mokrsku jeszcze jutro taki dyżur się odbędzie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum