Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-10, 16:49 Internet w ostatnich tygodniach
No nie tego to już za wiele. Właśnie przez jakieś 2 godziny byłem przez Internetu (raz mi się udało połączyć dosłownie na 5 minut) i rozumiem że jakaś przerwa może się zdarzyć ale to jest teraz co trochę jakieś pół roku temu rozłączało mi może z raz na miesiąc teraz to kilka razy w tygodniu, chodzi mi to o jeden konkretny błąd, połączenie niby jest wszytko w porządku a Internetu nie ma a jak się rozłączę i próbuje ponownie połączyć czeka z minutę i błąd 721 a ponownie połączyć można się po jakimś pół godziny do 2 godzin. Internet mam z Netii po liniach TP i jestem ciekawy czy u Was tak samo się dzieje i nie tylko Netii to dotyczy więc jak ktoś się będzie wypowiadał niech napisze od jakiego dostawcy ma Internet i czy też ma taki problem bo z tego co na razie się dowiedziałem to kolega który też ma Netię też ma ten problem, ciekawe czy to wina Netii czy TP.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2008-07-10, 17:41
Mój brat ma to samo,połasił sie bo tańszy ale gó.....o warty.Ja mam z TZG i w końcu od kilku lat nie narzekam ,a przerobiliśmy juz nie jednych dostawców z uwagi na brak możliwośći(linii)
Pomogła: 9 razy Wiek: 34 Dołączyła: 23 Cze 2007 Posty: 846 Skąd: z gabinetu Gendo
Wysłany: 2008-07-10, 17:42
Wsmka też ostatnio szwankuje Czy mi się zdaje czy ona jedzie na liniach TePsy?
W każdym razie TP musi coś grzebać i tyle. Nic na to nie poradzisz.
Nie ma co się denerwować i trzeba przeczekać, a godzinka bez internetu nikogo nie zabije.
Wysłany: 2008-07-10, 19:00
Czyli rozumiem że to nie tylko Netia ale Acree chyba ma rację tzn. nie wiem ale mi też się tak wydawało że to wina TP w końcu wszystko przez TP idzie.
A co do tego:
W sumie Netia/Tepsa jeden pies.
Pozwolę sobie małą korektę
W sumie Netia po liniach TP/Tepsa jeden pies.
Po liniach Netii z pewnością byłoby inaczej ale tego w Wieluniu pewnie się nie doczekamy.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-10, 19:24
d@vid napisał/a:
Czyli rozumiem że to nie tylko Netia ale Acree chyba ma rację tzn. nie wiem ale mi też się tak wydawało że to wina TP w końcu wszystko przez TP idzie.
Internet między miastami nie rozchodzi się po linia telefonicznych tylko właśnie światłowodem.
Z samą linią telefoniczną wszystko było dzisiaj ok, można to było zauważyć po diodzie sygnalizującej synchronizację na routerze. Netia na 100% posiada własne światłowody. Jak to w Polsce bywa różne rzeczy potrafią ginąc, więc nie zdziwiłby się gdyby ktoś "pożyczył" światłowód. Znajomy ze śląska ma do firmy doprowadzony światłowód - już 2 razy ukradli
Wysłany: 2008-07-10, 22:21
W Wieluniu światłowodem? Mogliby w sumie porobić na osiedlach światłowody oj tak
No właśnie miałem też o tym wspomnieć to jest ciekawostka, może ktoś wie Administrator może wiesz dlaczego właśnie nie ma Internetu a jest synchronizacja na ADSLu, co w takim przypadku jest winne skoro modem jest zsynchronizowany a nie ma Internetu i czyja to jest wina w takim wypadku
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-10, 23:08
Nie pisałem że w Wieluniu jest światłowód. Jeśli założysz że łącze internetowe do Wielunia biegnie z Łodzi to awaria światłowodu w Łodzi pozbawia internetu Wieluń - chyba logiczne?
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi co jest przyczyną braku połączenia w przypadku gdy jest synchronizacja. Dzisiaj powodem był światłowód. Jakieś 2 lata temu w TPSA była awaria serwera identyfikacyjnego użytkowników Neostrady i także pomimo synchronizacji nie dało się zalogować do sieci.
Wysłany: 2008-07-11, 13:07
No tak ale przecież awaria nie musiała być w Łodzi ;]
Dziś, 2 lata temu, a te przerwy kilka razy w tygodniu? Za każdym razem wina światłowodu Ciekawostką jest to że ten czas jest chyba równy zawsze jest to okołu pół godziny jeśli stanie to się akurat jak będę coś robić w Internecie włączę stoper i sprawdzę tak dwa przypadki ale natenczas śmiem powiedzieć że ten czas będzie co do minuty taki sam.
Kiedyś to się tak rzadko zdarzało no z raz w miesiącu a teraz poleciłem tą Netię jeszcze koledze i też mi co trochę mówi Dawid ta Netia to co trochę się rozłącza mówi czy to wina routera ja mówię nie router dobry zamówiłem u mnie dzieje się tak samo. Wiadomo że tam to pół godziny bez Internetu nie problem tylko że z miesiąca na miesiąc dzieję się to coraz częściej. O utratach synchronizacji modemu już nie mówię bo to było tak cały czas od kąt pamiętam ale zsynchronizuje się po minucie i połączy a tu przy każdym połączeniu przez pół godziny błąd 721.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum