Chcę kupić laptopa jeszcze w tym tygodniu i potrzebuję namiarów na dobre sklepy komputerowe w Wieluniu z tym sprzętem. Które sklepy polecacie, a które omijac szerokim łukiem?
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2008-08-17, 13:25
Papier serwis jest na wodnej obok komisu samochodowego
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2008-08-17, 14:46
Wiem, że Papier Serwis współpracuje właśnie z jakimś sklepem internetowym, ale z jakim to już nie pamiętam - trzeba podjechać i popytać, porównać ceny.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-08-18, 11:40
A dlaczego w Wieluniu a nie wysyłkowo? Po pierwsze w Wieluniu będziesz miał bardzo ograniczony wybór więc i tak skończy się na tym, że na wybrany sprzęt będziesz musiał poczekać aż dojedzie. Po drugie omijając pośrednika oszczędzasz pieniądze. Nikt nie trzyma notebooków w sklepach (jedynie giganci mogą sobie na to pozwolić) bo ich cen lecą w dół z tygodnia na tydzień. Do tego konkretne modele są oferowane 1-2 miesiące po czym następuje ich zmiana (Toshiba). Ja chciałem kupić w salonie KAREN SA i okazało się że identyczną Toshibę znalazłem ponad 1000zł taniej w sklepie internetowym. Nawet po rozmowie z kierownikiem sklepu i otrzymaniu rabatu (chciałem kilka sztuk) i tak nie otrzymałem ceny takiej jak w sklepie internetowym.
Gwarancja jest realizowana przez producenta więc kompletnie nic się nie zmienia czy kupisz sprzęt w sklepie pod domem czy poprzez internet.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-08-18, 16:56
Administrator zgadzam się jak najbardziej.
bob_mistrz napisał/a:
Również się zgadzam, kupowałem tam ostatnio kompa i parę innych rzeczy, cenny jak dla mnie najniższe w Wieluniu, chłopaki znają sie na rzeczy...
Oj tak znają się jak przekonać klienta ogólnie nie polecam wybierać się do sklepu bez osoby obeznanej w tym, dziś byłem się dowiedzieć jakie są różnice cenowe w Internecie i u nas w Wieluniu bo nie raz nie opłaca się brać (przesyłka itd.), ale szczegóły może nie będę mówić w każdym razie Pan bardzo po rozmowie widać był niezadowolony No i praktycznie (różnica typu podobna płyta główna itp.) za ten sam zestaw jaki liczyłem na allegro, w sklepie wyszedł z 1200zł ja mam za 700 (+/-100PLN) także NIE POLECAM kupować w sklepach no ale cóż wiele osób kupuje niewiedząc że można złożyć samemu prawie taki sam zestaw o kilkaset złoty taniej...
Kupuję przez Papier serwis jednak.
Na wojska naprawdę fajna obłśuga, chcą doradzić nie wcisnąć złom. A co do sklepów internetowych. Na stronie tego sklepu internetowego z którym Papier servis współpracuje Toshiba która mnie interesuje jest o 230 zł droższa niż w Papier servisie, fakt cena o 230 pln nizsza dopiero byłą po pytaniu: a ile do odbioru?. I tak cena tej toshiby jest taka sama jak w najtańszej ofercie w necie.
Dobrze ale porownaj sobie z komputronikiem. Sam pewnie nie 1wszy raz kupujesz sprzet przez internet i wiesz jakie niekiedy sa problemy z gwarancja w niektorych dziwnie tanich sklepach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum