Wysłany: 2005-08-31, 15:14 Ostatnie letnie kąpiele
Dzisiaj zapadnie decyzja, czy wieluński odkryty basen będzie czynny do niedzieli. Wczoraj wielu chętnych korzystało z kąpieliska. – W czasie największych upałów sprzedaliśmy około 1300 biletów, mimo to tegoroczny sezon wypadł słabo. Najgorzej było w sierpniu. Musieliśmy zamykać basen, bo nikt nie przychodził – mówi Jan Wroński, kierownik basenu kąpielowego.
źródło: Dziennik Łódzki
Fakt, byłem dzisiaj zobaczyć na basenie, jak widać za oknem pogoda dopisuje, a ludzi garstka, można by było przejść i na palcach policzyć.
Ale za to jest plus, bo rozmawiając z kierownikiem baseny, dowiedziałem się iż kryty basen już funkcjonuje, co prawda dopiero od 17.00 i tylko do 21.00, ale to zawsze coś, wole bardziej popływać na krytym basenie niż na odkrytym (tam tylko ktoś na łeb by mógł skoczyć)
A ja szczerze to w tym roku w ogóle nie byłam na basenie. Ani razu. Bo po co? Nie chcę się nabawić jakiegoś grzyba... Chociaż na krytym nie jest wcale lepiej...
Ale dla przyjemności można się kiedyś przejść Oczywiście na kryty Pływanko dobrze robi dla kręgosłupa
ywis [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-31, 15:34
MaRtUsIcAaA napisał/a:
Pływanko dobrze robi dla kręgosłupa
No tak, ale pod warunkiem że umie się pływać, bo tak aby tylko posiedzieć w basenie, to nie ma sensu, tak mi się wydaje, choć każdy może mieć inne podejście chcąc się wybrać na basen
Jak byłam mała chodzilam na odkryty, bo nie wsytdziłam sie pływac w kole z kaczuszka , do tej pory nie nauczyłam sie pływac wiec na basenie nie byłam kilkanascie ładnych lat
ywis [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-31, 21:12
Dominika napisał/a:
do tej pory nie nauczyłam sie pływac wiec na basenie nie byłam kilkanascie ładnych lat
W zimie sie wezme za nauke pływania , to moze za rok pójde na basen odkryty i sprawdze czy poziom wody sie podniosł a male dzieci robia w brodziku jeszcze siku? zawsze takie żółte plamy były , ech ten mój humor-wybaczcie
ywis [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-31, 21:22
Dominika napisał/a:
W zimie sie wezme za nauke pływania
Możemy popływać razem, bo jak wiem, to podejmujesz się studiów w Łodzi chyba, a tam jest taaaaaaaaaaaaaki fajny basen
Dominika napisał/a:
sprawdze czy poziom wody sie podniosł
Poziom wody ten sam
Dominika napisał/a:
a male dzieci robia w brodziku jeszcze siku?
W końcu to podstawa i pewnie zasada "brodziku", chociaż nie wiem jak to z tym do końca jest.
Dominika napisał/a:
ech ten mój humor-wybaczcie
Gdyby nie ten "humor", to człowiek chodziłby non stop ponury
Nie przesadzaj, wystarczy zakładać obuwie w postaci klapek basenowych wszędzie gdzie się chodzi.
Nie zniechcaj innym pływania i chodzenia na basen poprzez takie słowa...
W tych czasach wszyscy powinniśmy chodzić przynajmniej dwa razy w tygodniu na basen, aby uniknąć na przykład problemów ze skrzywniem kręgosłupa - Tobie też to polecam.
W tych czasach wszyscy powinniśmy chodzić przynajmniej dwa razy w tygodniu na basen, aby uniknąć na przykład problemów ze skrzywniem kręgosłupa - Tobie też to polecam.
No niestety - chyba J_a_r_o_ wykrakałeś - mam basen na zajęciach lekcyjnych Buu ale cóż, jak trzeba to trzeba i tyle!
ywis [Usunięty]
Wysłany: 2005-09-01, 16:57
MaRtUsIcAaA napisał/a:
chyba J_a_r_o_ wykrakałeś - mam basen na zajęciach lekcyjnych Buu ale cóż, jak trzeba to trzeba i tyle!
MaRtUsIcAaA, nic tylko powinnaś skakać do góry, Twój kręgosłup będzie miał rehabilitację. Co Ja bym dał, aby na studiach mieć zajęcia na basenie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum