Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2008-10-07, 11:42 Faza grupowa Pucharu UEFA
Grupa A: Schalke 04, PSG, Manchester City, Real Santander, Twente
Grupa B: Benfica Lizbona, Olympiacos, Galatasaray, Hertha Berlin, Metalist
Grupa C: Sevilla FC, VfB Stuttgart, Sampdoria Genua, FK Partizan, Standard Liege
Grupa D: Tottenham, Spartak Moskwa, Udinese Calcio, Dinamo Zagreb, NEC
Grupa E: AC Milan, SC Heerenveen, SC Braga, Portsmouth, VfL Wolfsburg
Grupa F: HSV, Ajax, Slavia Praga, Aston Villa, MSK Żilina
Grupa G: Valencia CF, Club Brugge, Rosenborg, FC Copenhagen, ASS
Grupa H: CSKA Moskwa, Deportivo La Coruna, Feyenoord, Nancy, Lech Poznań
Może grupa G byłaby łatwiejsza ale nasi piłkarze jak zwykle są nieprzewidywalni Mam nadzieję że nie powtórzą "sukcesu" Amici Wronki (którą chyba wcześniej Lech wykupił)
_________________ "All this chaos in heads of quarter intelligentsia comes from that science
is really not for everybody."
[Hugo Steinhaus "Memories and Notes"]
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-10-07, 14:24
Grupy D i G są moim zdaniem nieco łatwiejsze, ale Lech mógł też przecież trafić gorzej. Z każdym rywalem Kolejorz może powalczyć, tym bardziej że żaden z nich nie jest obecnie w dobrej formie. Życzę zatem Lechowi wyjścia z grupy
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Mam nadzieję że nie powtórzą "sukcesu" Amici Wronki (którą chyba wcześniej Lech wykupił)
a skąd masz takie informacje, że Lech wykupił Amikę???????
O ile mi wiadomo, to Amica połączyła się z Lechem, a głównym udziałowcem i sponsorem Kolejorza został właściciel Amiki Wronki. Ja rozumiem, że cała Polska podziwia w jaki sposób funkcjonuje Lech Poznań, ale aż taki bogaty nie jest, żeby wykupić Amikę.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2008-10-08, 10:39
Moim zdaniem Lech ma szanse na wyjscie z grupy, choc do zadnego spotkania nie bedzie przystepowal w roli faworyta. Najlatwiejszymi grupami wydaja sie byc grupy D i G. Grupe Lecha (H) na tle wszystkich innych nazwalbym grupa srednia. Wylaczajac CSKA, wszyscy pozostali przeciwnicy Lecha notuja ostatnio duza obnizke formy i patrzac na ich ligowe tabele wydaje sie, ze bedzie im bardzo ciezko ponownie zajac wysokie pozycje w swoich ligach na zakonczenie sezonu. Mysle, ze z kazdej innej grupy, wylaczajac wczesniej wspomniane grupy D, G oraz H, Lech nie mialby szans na dalszy awans do kolejnych faz Pucharu UEFA.
chlopczyk, pamiętałem że się połączyli ale na jakich zasadach już nie Została nazwa Lecha i to mnie zmyliło
_________________ "All this chaos in heads of quarter intelligentsia comes from that science
is really not for everybody."
[Hugo Steinhaus "Memories and Notes"]
chlopczyk, pamiętałem że się połączyli ale na jakich zasadach już nie Została nazwa Lecha i to mnie zmyliło
luzik. Skoro mam Kolejorza w tle, muszę być czujny.
A co do szans, to trudno cokolwiek powiedzieć. Polskie zespoły nie umieją za bardzo grać w pucharach, choć Lech pokonał Austrię Wiedeń, którą nie tak dawno poległa Legia. Wszystko zależy czy Kolejorza nie będą nękać kontuzję i kartki, bo o ile kadra około 15 zawodników jest silna, o tyle już dalsze rezerwy nie są tak silne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum