Wysłany: 2008-10-13, 10:05 Antyreklama Nowakfilm przez Venus Foto Video
Pewnie wszyscy znają ten temat: http://wielun.biz/viewtopic.php?p=87213#87213
Powiadomiłem o tym incydencie firmę Nowakfilm. Był u mnie dziś właściciel tej firmy porozmawiać o tym całym żenującym zajściu. Sytuacja dla niego jest trochę skomplikowana, ponieważ on zleca filmowanie kolesiowi z Venus i akurat w tą sobotę ma mu kręcić jedno wesele. Boi się, żeby tamten nie wywinął mu żadnego numeru. Dodatkowo koleś z Venus wypiera się w żywe oczy, że nie on jest autorem tego posta. My udowodniliśmy jemu, że to jest jego robota - poprzez porównanie zbieżności nicków, dokładności czasu zakładania tych kont, tego samego adresu IP. Gość podobno twierdzi, że ktoś mu się włamał na konto mailowe (co jest oczywiście bzdurą) i nie przyznaje się do winy. Dodatkowo dowiedziałem się, że gość z Venus straszy mnie prawnikami i sądem, jeśli nie usunę tych informacji z forum Pan Derbis już ze mną wtopił przed sądem, czekam zatem na kolejnego chwieja Gość z Nowakfilm obiecał, że po tym weekendzie napisze parę słów u nas na forum, więc czekamy na dalszy rozwój wypadków
O dziwo na te poważe zarzuty, karolka-221 vel Venus nie raczyła się nawet ustosunkować, co daje jasne światło na to, iż prawda zabolała i to mocno.
Dla mnie osobiście to nic innego jak zwykłe chamstwo i prostactwo pseudo firmy Venus.
Ja tak się jeszcze zastanawiam, co w takim przypadku mógłby zrobić właściciel firmy Nowakfilm, żeby Venus poniosło jakieś zadośćuczynienie. Może UOKiK? Może sąd? Ciekaw jestem, czy wg naszego prawa można to ruszyć.
Panie Administratorze, ten temat nie wyświetlił mi się jako nieprzeczytany i po prostu go nie zauważyłam
Dziękuje za zwrócenie mi uwagi na to że został on przeniesiony do innego działu
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum