Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-10-24, 21:37 Od 14 grudnia nowe połączenia kolejowe przez Wieluń!
Dotarłem do nowego rozkładu jazdy PKP, który będzie obowiązywał od 14 grudnia tego roku. Według niego, zyskamy kilka nowych połączeń pospiesznych przez miasto Oto planowane odjazdy pociągów pospiesznych ze stacji Wieluń:
9:37 Kraków - ŚWINOUJŚCIE (skład łączony, część wagonów do Szczecina, w Świnoujściu o 16:40)
12:35 Szczecin - CZĘSTOCHOWA (w Częstochowie o 14:13)
13:02 Częstochowa - SZCZECIN (w Szczecinie o 19:08)
16:53 Świnoujście - KRAKÓW (skład łączony, część wagonów ze Szczecina, w Krakowie o 21:25)
Jednym słowem optymistycznie, godziny może nie do końca takie jak by się chciało (ciężko będzie np. pojechać pociągiem do Krakowa), ale lepsze to niż nic
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-10-25, 11:43
Na temat osobowych na razie nic nie wiem, ale podejrzewam że kolejarze oraz mieszkańcy Wielunia nie dopuszczą do likwidacji pociągów osobowych. Przecież tyle razy już miały być zlikwidowane, a za każdym razem kolejarze i pasażerowie wywalczyli ich dalsze kursowanie. Myślę że podobnie będzie w tym roku
Skoro ma byc skasowany Kepno-Krzepice to jak te pociagi do Szczecina maja zamiar przez Wielun jechac ?
Ano mają zamiar jechać i podejrzewam że ten zamiar zrealizują Te pociągi, które podałem będą jeździć na pewno, a o zwykłe na tej trasie będą jeszcze walczyć. Śmiesznie by było, gdyby przez Wieluń przejeżdżały tylko pospieszne.
Edit: Dodam jeszcze jedno odnośnie tego pociągu Kraków - Świnoujście. Otóż wcześniej nie dojrzałem dokładnie, ale teraz już zauważyłem pewien fakt. Pociąg ten będzie jeździł na trasie Kraków - Świnoujście tylko w wakacje, czyli od 20 czerwca do 31 sierpnia. W pozostałe dni trasa pociągu to Kraków - Szczecin.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum